10 greseli de evitat in amenjarea locuintei

Entuziasmati de ideea amenajarii propriei locuinte, facem adesea greseli care pot afecta deopotriva functionalitatea si atmosfera spatiului nostru. Iata 10 dintre aceste mici greseli pe care le poti evita atunci cand iti (re)amenajezi locuinta!

 

 

 

  1. Nu se tine cont de atmosfera si personalitatea casei. Incepe intotdeauna sa iti amenajezi locuinta in ton cu personalitatea si ideile tale si documenteaza-te din timp.
  2. Lipseste organizarea timpului si stabilirea in prealabil a bugetului destinat amenajarii (trebuie sa includa cheltuielile specifice fiecarei etape si posibilele cheltuieli neprevazute). Stabileste-ti la inceput bugetul si in functie de acesta, gaseste deco-solutiile potrivite pentru fiecare incapere. Chiar si cu un buget redus, iti poti transforma locuinta intr-un spatiu chic si primitor.
  3. Se grabesc lucrarile sau se alege o perioada nepotrivita pentru renovari. Stabileste-ti un plan al lucrarilor si evita amenajarile din sezonul rece. Daca ai nevoie rapida de o schimbare, poti opta intre timp pentru cateva accesorii decorative in culori intense combinate de exemplu cu un nou covor.
  4. Se aleg prea multe stiluri de amenajare, efectul fiind unul de „haos”. Opteaza pentru un singur stil de amenajare. Daca locuinta e mica, alege stilul minimalist, foloseste-te de spatiile de depozitare si utilizeaza creativ spatiile mici (ex. transforma debaraua in birou, foloseste spatiul de sub pat).
  5. Se supraglomereaza spatiul de locuit cu mobilier in exces sau se aranjeaza tot mobilierul de-a lungul peretilor. Opteaza in schimb pentru mobilier putin si multifunctional, in culori deschise (ideale pentru camerele mici).
  6. Nu se utilizeaza oglinzi si se ignora beneficiile luminii naturale. Foloseste combinatiile de oglinzi de diferite dimensiuni si alege perdele vaporoase ce permit patrunderea luminii. Fii creativ si alege solutii decorative indraznete! Decoreaza un perete cu o combinatie de 4-5 oglinzi mai mici sau alege o oglinda mai mare, cu o forma neobisnuita.
  7. Se incarca incaperile cu o gama prea mare de culori. Limiteaza la 2-3 culori in toata locuinta, dintre care 1 culoare in tonuri neutre, pentru a crea echilibrul. Daca ai nevoie de o pata de culoare in fiecare incapere, opteaza pentru decorarea unui singur perete cu tapet sau alege 1-2 piese de mobilier in nuante puternice (ex. fotoliul, masuta de cafea, scaunele).
  8. Tablourile si fotografiile sunt amplasate necorespunzator. Evita sa asezi prea sus tablourile si fotografiile in rama. Amplaseaza-le la aproximativ 1,60 m de podea. Nu incarca un perete decorat cu tapet cu tablouri, ci opteaza in schimb pentru o oglinda de mari dimensiuni, care genereaza senzatia de spatiu.
  9. Lipsesc obiectele decorative. Sa nu uitam ca orice spatiu e personalizat de obiectele decorative. Expune-ti accesoriile decorative preferate si alege cateva accesorii centrale, in ton cu stilul de amenajare.
  10. Natura? De cele mai multe ori locul plantelor e rezervat pe balcon sau terasa. Adauga un strop de verde & natura in incapere, alegand plante mai mari, ca obiect decorativ. In special in living, plantele mai mari in ghiveci sunt o solutie practica si primitoare.

Sper ca te-am ajutat sa iei cele mai bune decizii pentru casa ta. Succes si deco-inspiratie!

Lasă un răspuns