Uneori casele noastre nu ne permit sa le dedicam copiilor propriile lor spatii de joaca sau de petrecere a timpului liber. Alteori, spatiile noastre “de adulti” nu sunt intotdeauna foarte prietenoase cu copiii din punct de vedere al decorului sau al utilitatii practice.
Dar cum putem crea spatii de joaca care sa bucure ochii si sufletele celor mici si celor mari deopotriva? Hai sa vedem astazi impreuna cateva idei!
1. O infuzie de… amuzament
O sufragerie pentru adulti, moderna, neutra si oarecum minimalista poate fi transformata oricand intr-un spatiu prietenos in care copiii sa se simta bine si sa se bucure ca petrec timp acolo. Infuzia de amuzament se realizeaza de altfel foarte simplu: cateva pernute colorate, o cuvertura simpatica, un tablou amuzant sau chiar un fototapet special pentru copii. Astfel, cu numai cateva tuse de culoare si contrast poti transforma un spatiu “serios” intr-unul relaxat si placut pentru cei mai mici membrii ai familiei.
2. Coltul artistic al celor mici
Unui copil nu ii trebuie foarte multe lucruri ca sa se distreze si sa stea ocupat pentru mai mult timp – in cazul in care ai musafiri de exemplu, sau ai de lucru si iti trebuie o ora de liniste si concentrare. Creaza-le celor mici un mic colt artistic cu masuta si scaunele potrivite varstei, cu hartie si creioane colorate, jocuri, puzzle-uri si orice altceva ii mai place – poate chiar si o tabla cu creta pusa pe perete pentru a delimita spatiul de joaca de restul incaperii. Poti crea un astfel de mic colt in sufragerie sau bucatarie pentru un décor cu adevarat prietenos si pentru a le oferi celor mici un spatiu de joaca temporar.
3. O camera in alta camera
Un astfel de proiect consuma unele resurse de timp pentru a fi implementat, dar daca spatiul ti-o permite, camera de la fereastra iti va aduce nenumarate avantaje. Construit ca o canapea / divan, acest spatiu este generos cu depozitarea si stocarea lucrurilor copilului, oferindu-I astfel si un spatiu de joaca, de citit sau de odihna intim si cochet. Cu cat este totul mai luminos si mai colorat cu atat cel mic se va simti mai bine. Si, crede-ne, vei folosi si tu acest spatiu pentru lectura sau relaxare atunci cand proprietarul de drept este la scoala sau afara la joaca.
4. Solutii simple de asezare in spatiu
Chiar daca in filme ti se arata ca intreaga familie sta pe canapea pentru a vedea un film sau o emisiune, de putin ori lucrurile se intampla chiar in acest fel. Cei mici au nevoie de diversitate, versatilitate si spatiu de manevra pentru a umbla – mai ales daca sunt vioi si se plictisesc repede.
Exista cateva solutii foarte simple de amenajare a spatiului astfel incat sa se bucure si cei mici, si prietenii care iti vin in vizita: un covor gros si pufos, perne mari si moi pe care se poate sta ca intr-un fotoliu, tabureti plusati, fotolii para, fotolii de tip bean-bag, fotolii sac, saltele, un hamac, de ce nu? O astfel de versatilitate le ofera celor mici un spatiu prietenos care nu ii constrange sa stea in aceasi loc si aceeasi pozitie daca nu vor. Tie iti vor oferi un décor foarte relaxat, primitor si tineresc care va face si deliciul musafirilor adulti.