3 idei creative pentru o bucatarie ordonata

Bucataria este unul dintre cele mai des folosite spatii dintr-o casa – asa ca nu este de mirare ca uneori poate arata dezordonat. Daca iti place sa gatesti si daca nici nu locuiesti singur, atunci lucrurile pot deveni destul de dificile.

De cate ori nu ai cautat un anumit condiment in dulap fara sa il gasesti ?

De cate ori ai avut nevoie de un anumit bol de salata – convins fiind ca este la locul lui – numai pentru a-l descoperi in frigider, deja plin, sau mai rau, lasat la spalat in chiuveta ?

Insa, poti avea o bucatarie ordonata cu cateva metode simple si ingenioase. Solutiile de stocare si organizare ne sunt acum mai la indemana ca oricand, asa ca hai sa vedem cateva idei simple pe care le poti pune in practica !

1. Recipiente speciale pentru produse – si toate in acelasi loc

3 idei creative pentru o bucatarie ordonataDesigur ca toti stim celebrele seturi de cutii pentru zahar, faina si orez, zecile de modele de borcanase pentru condimente, recipientele mai mari sau mai mici pentru cafea, zahar, ceaiuri, seminte, ierburi aromate sau paste.

Dar ca ordinea in bucatarie sa fie cu adevarat eficienta, recomandarea specialistilor este sa pui toate produsele in recipiente ergonomice (cubice), identice ca model si dimensiuni, transparente (pentru a sti ce e in ele), usor de etichetat si care incap intr-un sertar – sau pe un raft.

2. Spatii de stocare decorative si functionale

3 idei creative pentru o bucatarie ordonataCu cat o bucatarie este mai mica, cu atat ea o sa para mai aglomerata si mai dezordonata. Pentru a elibera spatiul si a nu parea ca toate lucrurile stau de-avalma fara nici un rost, cauta niste solutii ingenioase de a pastra totul la indemana intr-un mod estetic. Un astfel de exemplu este setul de prosoape cu cos.

Atunci cand nu mai folosesti prosopul de bucatarie, il pui inapoi in cosul din care l-ai luat. Astfel nu vei mai vedea prosoapele atarnand care pe unde, iar cosul in sine, in functie de culoarea aleasa poate deveni un element decorativ in el insusi.

Poti folosi astfel de idei ingenioase si pentru alte obiecte de bucatarie, precum tacamurile, farfuriile sau oalele.

Cine spune ca nu iti poti monta un panou magnetic pe un perete care sa aiba rolul de a  „stoca” obiectele metalice la vedere, devenind astfel un element de decor inedit?

3. Accesoriile de bucatarie moderne

3 idei creative pentru o bucatarie ordonataCa orice proiect de design interior si dezordinea din bucatarie poate fi supusa uneia dintre cele mai simple reguli : ia-o de la zero !

Te-ai saturat de obiecte si ustensile care iti ocupa dulapurile, masa, rafturile ?

Nu mai stii ce sa faci cu matura si mopu, cum sa le mai ascunzi ?

Ai obosit sa sa te invarti in loc nestiind cum sa faci mai multe lucruri in acelasi timp pentru ca aparent nu ai nimic la indemana atunci cand ai nevoie ?

Ar trebui sa iei in calcul unele solutii moderne de stocare ce ar putea implica si cateva modificari ale mobilei.

Pe termen lung o astfel de schimbare te va ajuta nu numai sa fii mai ordonat, ci si mai eficient. La acest capitol vorbim despre role de hartie incorporate in mobila, comandarea unor dulapuri cu spatii de stocare si pe laterale, introducerea sertarelor de colt, aplicarea de sine speciale deasupra blatului pentru a avea la indemana tot felul de ustensile, incorporarea picuratorului in dulap etc.

Un astfel de proiect ar putea fi costisitor, dar rezultatele sunt imediate!

Tu esti dezordonat sau ti se pare ca bucataria ta este in permanenta aglomerata? Ce alte solutii ai gasit pentru a remedia problema?

Lasă un răspuns