3 idei pentru personalizarea locuintei in chirie

Atunci cand inchiriezi un apartament sau o casa, este posibil ca decorul sa nu fie intotdeauna pe gustul tau. Exista interioare neutre, cu pereti albi, sau interioare cu un decor care nu te reprezinta. De aceea, cand ne mutam in chirie ne-am dori sa zugravim toti peretii in culoarea noastra preferata, sa atarnam niste cadre pe perete sau chiar sa fixam cateva rafturi, insa regulile din contractul de inchiriere nu ne permit sa facem acest lucru intotdeauna.

Doar pentru ca nu esti proprietarul apartamentului in care locuiesti, nu inseamna ca nu poti da o nota personala locuintei in chirie ca sa iti reflecte personalitatea.

Iata cateva modalitati de impact, dar si cu costuri reduse, care pot aduce personalitate si stil chiar si in locuinta pe care o ocupi pe o perioada limitata.

1. Alege luminile potrivite

3 idei pentru personalizarea locuintei in chirieCu ajutorul luminilor potrivite poti crea un efect placut prin lumina ambientala, dar si scoate in evidenta diferitele obiecte decorative. Daca ai un buget mic, lampadarele de hartie vor da o noua dimensiune tavanului si nu vor cauza nici o gaura mare in portofel. Daca indraznesti insa sa investesti mai mult, un abajur care creeaza efecte de lumini cu ajutorul graficii sale va transforma aspectul oricarui spatiu in care va fi pus.

2. Mobilier decorat cu autocolant

In cazul in care doresti sa imbunatatesti aspectul unei piese mai vechi de mobilier poti face asta simplu si rapid cu ajutorul autocolantului pentru mobila. Acesta este pe suport de hârtie, iar marginile  sunt pretaiate. Deci il poti folosi foarte usor. Cum de se poate refolosi? Secretul consta in reteta speciala a adezivului care permite refolosirea lor. Deci nu trebuie sa-ti faci griji nici daca nu le-ai lipit din prima incercare asa cum ti-ai dorit, pentru ca poti sa le reasezi cum vrei.

Pentru bucatarie sau baie poti opta si pentru folia autoadeziva. Aceasta poate fi montata pe ferestre, oglinzi, usi de sticla, cabine de dus. Ea creeaza atat un efect decorativ cat si unul de intimitate.

3. Decor unic, elegant

3 idei pentru personalizarea locuintei in chiriePicturile se numara, fara indoiala, printre cele mai potrivite obiecte de arta pentru o locuinta. Nu trebuie sa ai vreun tablou semnat Picasso. Incearca o imprimare abstracta, o fotografie alb-negru sau chiar un portret de familie. Nu ezita sa-ti inviti familia sau persoana iubita la o sedinta foto si sa folosesti rame deosebite pentru a le evidentia si pentru a-ti decora locuinta intr-un mod inedit. Pentru a agata cadrele, nici macar nu vei fi nevoit sa faci gauri in pereti deoarece poti folosi banda dublu-adeziva care este foarte usor de aplicat. Acest truc va fi apreciat de gazda ta pentru ca nu va trebui sa acopere gauri inestetice in pereti dupa plecarea ta.

Asadar, atunci cand locuiesti cu chirie nu ai mereu libertatea de a modifica totul asa cum iti doresti, dar asta nu inseamna ca nu poti decora locuinta inchiriata astfel incat sa te reprezinte si sa reflecte cate putin din personalitate, pentru ca tu sa te simti excelent in ea!

Lasă un răspuns