3 idei usor de pus in practica pentru a renova camera copilului

Chiar daca a inceput deja scoala, tot mai poti aduce cateva modificari in camera copilului ca sa ii creezi o atmosfera placuta, in care sa se simta bine si sa dezvolte armonios.

Copiii de scoala isi petrec foarte mult timp in camera lor, facandu-si lectiile, jucandu-se, odihnindu-se sau distrandu-se, asa ca ai toate motivele ca sa ii oferi confort, intimitate, sanatate si un plus de amuzament. Hai sa vedem astazi trei idei usor de pus in practica pentru a imbunatati camera celui mic.

1. Pereti mai… sanatosi

1Copiii de varsta scolara sunt foarte sensibili la factorii din mediul inconjurator. Avand in vedere timpul petrecut la ei in camera, trebuie sa ai in vedere ca ei sa nu respire praf sau toxine. Fie optezi pentru un nou strat de zugraveala cu materiale ecologice, avand grija ca varul sau vopselele lavabile sa nu contina teflon, fie alegi un tapet pentru copii, ori un tapet modern pe care sa il pastrezi si pentru viitorii ani ai adolescentei.

Tapetul este usor de spalat si intretinut, deloc toxic si ii poate schimba complet aspectul camerei. Indiferent ce alegi insa, asigura-te ca cel mic va respira in voie si va fi mai putin predispus la diverse probleme de sanatate, alergii sau astm.

2. Draperiile blackout

2Copiii au nevoie de un somn sanatos si odihnitor, mai ales in weekend-uri. O draperie blackout este o investitie utila in camera unui copil, nu numai din punct de vedere estetic, ci mai ales din punct de vedere functional. In plus, draperiile blackout, impiedicand lumina puternica sa patrunda prin geam, vor mentine si o racoare mai placuta in camera celui mic in timpul sezonului cald.

3. Pat, saltea si lenjerii de pat adecvate

3Cei mici au nevoie de un somn odihnitor chiar si pana la varsta majoratului. Desigur, in primii ani de viata au nevoie de anumite tipuri de paturi si saltele, dar pe masura ce cresc, acestea trebuie alese cu foarte mare grija. Patul si toate accesoriile de pat trebuie sa le asigure scolarilor si liceenilor nu numai un somn odihnitor, dar unul lipsit de orice efect secundar: dureri de spate sau dureri de cap, amorteli etc.

Alege un pat suficient de mare pentru a nu fi nevoit sa il schimbi peste un an sau doi. Salteaua si pernele sunt absolut esentiale pentru dezvoltarea osoasa si musculara a celui mic si pentru adoptarea unei posturi corecte a corpului atat in timpul somnului cat si in timpul zilei. Alege saltele si perne ortopedice pentru a preveni orice probleme in viitor.

Alege lenjerii de pat din bumbac sau din alte materiale care permit pielii sa respire, si care totodata pastreaza caldura pe timpul noptii. O patura din polar este o solutie ideala, dar te poti gandi in general la fibre naturale, organice, care nu provoaca nici un fel de discomfort sau diverse alergii/iritatii.

Tu ai si alte sfaturi sau idei pentru parinti pentru a imbunatati major camera copilului si a o face mai sanatoasa si mai confortabila? La ce alte imbunatatiri te mai poti gandi?

Lasă un răspuns