3 moduri creative de a amenaja raftul de carti

Locuintele cu un design interior traditional detin in marea majoritate o biblioteca ticsita cu volume si nenumarate modalitati de depozitare a cartilor pe care le indragim atat de mult.

Apartamentele moderne insa, care favorizeaza un stil contemporan-sic si minimalist, considera raftul de carti un element decorativ in sine – nu numai un spatiu util. Ingenioase, creative, iesite din tipare, stilurile moderne de a crea raftul de carti (uneori din obiecte pe care niciodata nu le-am asocia cu astfel de scopuri) au devenit ele insele o arta decorativa.

Hai sa vedem astazi impreuna cateva moduri originale de a amenaja raftul de carti, indiferent de marimea locuintei tale !

  1. Imbinarea artelor

3 moduri creative de a amenaja raftul de carti Daca ai prin casa o chitara veche nu este nimic mai simplu decat sa o transformi intr-un raft de carti ingenios, de mici dimensiuni, portabil si versatil care poate fi plasat oriunde in casa.

Daca nu ai o chitara, un magazin specializat de obiecte muzicale vechi sau reconditionate poate fi un pas excelent de pornire. Tot ce trebuie sa faci este sa decupezi fata instrumentului muzical si sa iti asezi creativ cartile tale preferate inauntru!

  1. Treptele intelepciunii

3 moduri creative de a amenaja raftul de carti In momentul in care ne dam seama ca biblioteca si rafturile de carti nu trebuie sa fie reprezentate prin corpuri masive de mobila care sa acopere un anumit perete al sufrageriei, ne dam seama totodata ca putem depasi marginile „cutiei” si ca ne putem lasa imaginatia sa zburde in voie.

Putem amenaja un raft de carti in forma de trepte pe care il putem plasa in dormitor sau chiar pe hol. Un astfel de raft in trepte nu umple si nu sufoca spatiul si poate permite alaturarea cartilor si a altor obiecte de decor in functie de nevoi.

  1. Raftul de carti cu fundal de matase

3 moduri creative de a amenaja raftul de carti Aici trecem la lucruri ceva mai serioase, dar si mult mai interesante. Cine spune ca raftul de carti trebuie prins in perete?

De ce nu poate fi prins in tavan si in podea, la o distanta suficienta de perete incat sa poata fi plasat pe fundalul unei perdele de organza sau de matase?

Rafturile plutitoare, in metal sau lemn, deschise si aerisite devin un adevarat obiect de arta in combinatie cu faldurile delicate ale perdelei din spate. Poti cu aceasta ocazie sa iti dezlantui intreaga creativitate si sa alegi o culoare a perdelei-fundal ca sa adaugi o noua nuanta in camera, sa creezi un perete-accent sau sa armonizezi schema cromatica a locuintei.

Tu cum ti-ai amenaja raftul pentru carti? Ai incepe un proiect de unul singur, confectionand raftul din obiecte inedite? Ti-ai cumpara unul de factura minimalista sau industriala si l-ai decora intr-un stil specific?

Lasă un răspuns