3 motive sa pui un tapet in bucatarie

Spatiile pur functionale precum dulapurile din bucatarie sau camara tind sa fie de multe ori neglijate de simtul nostru estetic. Compromisul este facut in favoarea functionalitatii, a usurintei curatarii si intretinerii, iar asta inseamna de multe ori culori fade.

Astazi ne-am propus sa reimprospatam acest spatiu fara sa fie nevoie sa schimbi nici macar o singura piesa, doar sa-ti lasi imaginatia libera si sa folosesti tapet in punctele esentiale.

  1. Tapet / fototapet pe suprafata exterioara a dulapurilor suspendate

3 motive sa pui un tapet in bucatarie

Dulapurile suspendate din bucatarie sunt probabil cele mai vizibile din intreaga bucatarie si merita sa le oferi atentia ta deplina. Cum? Simplu, ai nevoie de un tapet sau un fototapet asortat cromatic cu decorul. Daca preferi influentele eclectice in decor, acum este momentul sa alegi un tapet indraznet care sa scoata din anonimat intreaga bucatarie.

2. Monteaza tapet in dulapuri

Candidatul ideal pentru aceasta idee este fiecare dulap din bucatarie. Fie ca e vorba de unul inchis, unul deschis sau cu usa de sticla, un fundal elegant pentru rafturile cu farfurii, pahare sau produse alimentare, va fi apreciat de fiecare data cand iei ceva de aici.

3. Un perete intreg cu tapet

3 motive sa pui un tapet in bucatarie

O solutie foarte practica, dar putin creativa, este ca in spatele dulapurilor din bucatarie sa fie pusa faianta. Placile ceramice sunt foarte practice si usor de intretinut, insa exista alternative la el de practice dar mult mai colorate si creative. O astfel de optiune este imbracarea acelui perete cu tapet, iar peste protejat cu sticla ce rezista la caldura si zgarieturi.

Dincolo de ideile ce implica montarea de tapet, poti opta si doar sa schimbi fata mobilierului cu o folie autoadeziva intr-un alt finisaj de lemn. Ideea e foarte practica mai ales pentru piese de mobilier vechi pe care nu vrei sa le schimbi inca.

Tu cum alegi sa actualizezi decorul din bucatarie? Spune-ne si noua intr-un comentariu, in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns