4 lectii esentiale despre locuitul in spatii mici

Atunci cand spatiul nostru de locuit este de mici dimensiuni, este posibil sa ne simtim destul de nefericiti. Unde putem sa stocam toate lucrurile de care avem nevoie pentru viata de zi cu zi? Cum trebuie sa decoram astfel incat micul nostru apartament sa fie si functional si frumos? Ce compromisuri trebuie sa facem? Despre decorul spatiilor mici am mai discutat in cateva randuri. In schimb, astazi, ne vom ocupa de cateva lectii pe care trebuie sa le invatam atunci cand locuim intr-o casa de mici dimensiuni.

spatii mici

  1. Este in regula sa mai arunci din lucruri din cand in cand

Stii toate acele haine pe care le pastrezi sperand ca le vei purta in sezonul urmator? Fa-ti un pic de curaj si doneaza-le. Este posibil sa te simti chiar eliberat de surplusul de lucruri pe care le inghesui peste tot prin casa. Astfel, ai ocazia si sa iti cumperi lucruri noi, fie ele haine, carti si alte lucruri – chiar vesela sau decoratiuni. Gandeste-te ca un spatiu mai liber este unul mai primitor si ca vor fi nenumarati oameni care se vor bucura de lucrurile pe care tu le donezi. Sa faci o fapta buna este un sentiment grozav care va atenua tristetea despartirii de obiecte pastrate dar nefolosite niciodata.

  1. Sa fii ordonat este foarte satisfacator

Spatiile mici se aglomereaza incredibil de repede daca nu iti dezvolti niste rutine clare de mentinere a ordinii si curateniei. In schimb, a face ordine intr-un apartament mic este extrem de satisfacator. Vei termina foarte repede si te vei simti in al noualea cer vazand ca numai cateva mici comportamente contribuie la pastrarea unei case mereu curate si ordonate. Daca ai decis ca fiecare obiect are locul lui specific, formeaza-ti o rutina si pune toate aceste obiecte la locul lor. Te vei bucura astfel de mult mai mult timp per total si vei fi mereu fericit sa ajungi inapoi intr-o casa aerisita si pusa in ordine.

  1. Nu avem nevoie de atata spatiu pe cat ne imaginam

Desigur ca toti ne dorim spatii largi, solutii de stocare variate, loc de desfasurare din plin si asa mai departe. Dar, de fapt, daca ai reusit sa iti creezi un spatiu intim, confortabil si mereu ordonat, iti vei da seama ca in definitiv nu ai nevoie de zeci de metri patrati ca sa fii fericit. Chiar si un spatiu mic, frumos decorat si pastrat impecabil iti va da senzatia aceea de ”acasa”, pe care spatiile mari si relativ impersonale nu reusesc sa o ofere intotdeauna.

  1. Poti decora cu un gust desavarsit

Cand spatiul este mic, trebuie sa devii extraordinar de creativ pentru a transforma micul tau apartament intr-o oaza de frumusete si confort. O adevarata provocare pentru oamenii cu imaginatie, decorul spatiilor mici te obliga intr-un fel sa gasesti scheme de culori potrivite pentru spatiu si pentru personalitatea ta. Este posibil sa trebuiasca sa iti asortezi perdelele cu covorul pentru a da echilibru camerei, dar sa renunti la alte obiecte de decor.

Un fototapet bine ales schimba complet aspectul unei camere, dandu-i un aer de originalitate, in timp ce mobilierul masiv si greu este posibil sa trebuiasca sa dispara, fiind inlocuit de piese minimaliste, modulare si multifunctionale.

Tu cum te simti in locuinta ta in cazul in care ea este de mici dimensiuni? Ai gasit solutiile potrivite de a o transforma intr-un mic paradis intim si confortabil?

Lasă un răspuns