5 Combinatii cromatice ce scot in evidenta griul

In functie de nuanta aleasa, griul poate fi extrem de usor de asortat sau foarte dificil, astfel incat sa obtii o combinatie cromatica armonioasa si o ambianta luminoasa. 

Ca sa iti usuram munca sau dubiile ca ai facut alegerea potrivita, am consultat expertii in decor interior despre ce combinatii cromatice scot in evidenta griul.

Gri si verde inchis

Daca nuanta ta de gri e o varietate de alb-prafuit-spre-gri, atunci il poti pune in evidenta cu o infuzie de verde inchis. Te poti inspira din nuanta intensa de verde al muschiului de padure sau a frunzelor de palmier. Contrastul este unul plin de eleganta ce aduce un iz natural in decorul interior. Il poti crea fie cu ajutorul textilelor precum cuverturile sau pernele decorative, cat si cu un covor in aceasta nuanta intensa atunci cand peretii sunt vopsiti intr-o nuanta deschisa de gri.

Gri si portocaliu aprins

Exista putine ocazii in care sa poti include un detaliu intr-o nuanta aprinsa precum potocaliul, fara sa obtii un decor obositor. Dar atunci cand nuanta predominanta este griul, cateva accesorii precum textilele in aceasta culoare proaspata sunt ancorate perfect pe un fundal neutru precum cel oferit de gri.

Gri si bleumarin

Aceasta combinatie este ideala pentru iubitorii stilului art deco. Fundalul netru gri si albastru bleumarin fac casa buna intr-o ambianta in care vrei sa evidentiezi o nota luxoasa. Cele doua culori se pun in evidenta reciproc, iar daca ai nevoie ce ceva netru in plus, opteaza pentru ceva alb si sigur.

Gri si galben

Alternativa tinereasca si foarte urbana a combinatiei gri + portocaliu este gri si galben. Combinatia cromatica este una vesela, atemporala, vibranta. Ai nevoie sa presari cateva accesorii galbene pe fundalul gri, iar contrastul e gata obtinut. In functie de nuanta de gri, alege o nuanta complementara de galben, pentru a-l pune in evidenta si a crea luminozitate in decor.

Gri si alb

Daca obiectivul tau decorativ este un rezultat clasic, bine aerisit, atunci combinatia de alb si gri este alegerea castigatoare. Poti asorta orice nuanta de gri cu alb si vei obtine un contrast placut, linistitor pentru privire. 

Tu cum alegi sa asortezi griul? Lasa-ne un comentariu preferintele tale!

Lasă un răspuns