5 idei de a refolosi cearceafurile vechi

Sigur ai in casa cateva seturi de lenjerii de pat colorate sau cearceafuri separate pe care le folosesti rar sau deloc. In cazul in care ele nu se mai potrivesc noului pat sau au fost inlocuite cu altele mai noi, nu ai de ales decat sa le tii bine ascunse in sertare, sa le arunci sau sa le… refolosesti.

Nu toata lumea are curaj sa se avante in proiecte de croitorie sau aventuri la finalul carora sa transforme un obiect banal intr-un obiect cu totul nou si senzational. Dar daca te incumeti, te pricepi putin la cusut si vrei sa refolosesti cearceafurile tale colorate preferate in alte scopuri creative, hai sa vedem azi cateva proiecte interesante si originale!

  1. Fete de perne

Fete de perne

Fete de perne

De multe ori ti-am spus ca in design-ul de interior accesoriile sunt pe primul loc, deoarece ele dau culoare si savoare unor anumite tipuri de decoratiuni. Printre cele mai utilizate accesorii care echilibreaza o schema de culori sau ofera accente cromatice si contraste se afla pernutele decorative colorate.

De ce nu ti-ai folosi cearceafurile pe care nu le mai folosesti pentru a crea noi fete pentru pernutele canapelei sau ale patului?

  1. In loc de… tapet

In loc de… tapet

In loc de… tapet

Tapetul poate fi folosit pe intreaga suprafata a peretilor unei camere pentru a ii schimba complet aspectul sau poate fi folosit in bucati de diverse dimensiuni pentru a contribui la un anumit tip de design.

Daca ai un cearșaf colorat pe care il adori si pe care ai vrea totusi sa il pastrezi, foloseste-l la fel cum ai folosi si o bucata de tapet: inramat, pe post de tablou original, ca fundal, lipit de perete, in spatele unor rafturi sau al unui dulap deschis, fara usi si placaj, pentru a crea un brau in dormitor, care sa anime atmosfera, sau chiar pentru a imbraca o fasie lunga si ingusta a unui perete sau a unei coloane, pentru un plus de design original.

  1. Draperii si perdele

Draperii si perdele

Draperii si perdele

Unele cearceafuri au un design atat de special si de original, incat ai vrea sa le vezi tot timpul, si nu neaparat intinse pe pat. De aceea, unele proiecte de tip DIY s-au concentrat pe transformarea unor cearceafuri in draperii pentru camera. Cu rol decorativ si cu un interesant efect creativ, aceste cearceafuri devenite draperii sunt printre preferatele designerilor de interior.

  1. Transformarea rafturilor in oaze de culoare

Transformarea rafturilor in oaze de culoare

Transformarea rafturilor in oaze de culoare

Ai in bucatarie sau baie niste rafturi care par banale, in alb sau lemn natur? Profita sa le imbraci in cele mai colorate cearceafuri pe care le ai pentru a schimba complet aspectul lor si al intregii camere.

Gaseste tonuri vesele de verde si galben, modele florale si chiar geometrice colorate pentru bucatarie, sau unele aprinse, in modele abstracte, pentru baie, si vezi cum se schimba complet aspectul casei!

Oriunde ai niste rafturi plictisitoare, chiar si in camara sau pe balcon, gandeste-te cum ar arata imbracate in cele mai simpatice culori!

  1. Covoare crosetate?

Covoare crosetate?

Covoare crosetate?

Este o munca destul de dificila sa tai cearceafurile in fasii foarte subtiri si apoi sa le transformi in covorase rotunde crosetate, tocmai bune sa orneze un hol, o bucatarie sau un balcon.

Exista suficiente tutoriale care te vor invata cum sa iti crosetezi un covoras superb numai bun de pus sub masuta de cafea din sufragerie, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa alegi cele mai nastrusnice cearceafuri din casa si sa iti lasi imaginatia sa zboare!

Tu te-ai gandit vreodata sa iti refolosesti cearceafurile colorate pentru a crea alte lucruri frumoase? Ai avea si alte idei despre cum ar putea fi acestea reutilizate?

Lasă un răspuns