5 Idei noi pentru decorul scarilor din casa

La fel ca si mansarda sau subsolul, scarile din casa sunt o zona pe care multi aleg sa o decoreze minimalist, din frica de a nu “incarca vizual” spatiul sau din lipsa de idei. Astfel, de cele mai multe ori zona scarilor este goala prin comparatie cu alte spatii din casa. Astazi am pregatit cateva idei pentru a transforma acest spatiu de trecere in ceva ce capteaza atentia si imaginatia.

1. Tapet pentru peretele de langa scari

5 Idei noi pentru decorul scarilor din casaPoti delimita aceasta zona si rupe din spatiul inconjurator printr-un tapet. Fiind un loc independent, poti alege de la motive clasice precum uni-uri, dungi sau motive vegetale, pana la imprimeurile indraznete dintr-un fototapet.

2. Galeria de arta

5 Idei noi pentru decorul scarilor din casaPoti considera ca acest spatiu liber iti ofera libertatea de a-l transforma in propria galerie de arta. Cu cat piesele alese au dimensiuni mai generoase, cu atat efectul este unul mai elegant.

3. Ofera o noua dimensiune a scarilor

5 idei scari 03Privite frontal, scarile pot fi considerate ca un perete. Astfel, ca oricare alt perete din casa, aici poti crea iluzii optice. Pentru impact maxim, poti alege un peisaj natural, dinamic, cu care sa aduci la viata fiecare treapta.

4. Accent pe lumina si textura

5 Idei noi pentru decorul scarilor din casaIn ambiantele contemporane, scarile delimitate individual prin placi de sticla sau lemn, creaza un efect de plutire a fiecarui pas. Pune in evidenta minimalismul cu luminile potrivite si vopseste peretii inconjuratori cu nuantele potrivite sau decoreaza-i cu materiale ce vor pune in evidenta materialele folosite pentru scari.

5. Gradina de pe scari

5 Idei noi pentru decorul scarilor din casaAtunci cand spatiul scarilor este scaldat in lumina, poti trasforma acest zona in propria gradina. Alegant plante “curgatoare” poti crea instant un decor cu motive vegetale complet personalizat si mereu in schimbare. In plus, poti imbina plante decorative, flori si plantele aromatice pentru o ambianta cu adevarat unica.

Acum ca ai aflat ce poti face cu scarile interioare pentru a le scoate din monotonie, nu mai ramane decat sa pregatesti decorul, in timp pentru sezonul sarbatorilor si al musafirilor.

Lasă un răspuns