5 idei pentru ferestre decorate cu stil

Deseori, după ce casa este finalizata, urmeaza partea cu decorarea, iar dilema cea mare intervine in privinta decorului ferestrelor. Ce culori, ce tip de materiale, ce design ar trebui alese pentru ferestre?

Este important sa stii care este tema aleasa pentru amenajarea casei tale, sa stii stilul ei. Este clar ca partea de decoratiuni textile – perdele, covoare, perne decorative, lenjerii de pat ramane la final si e bine ca aceste decoratiuni sa fie asortate pentru ca incaperile tale sa arate coerent.

Iti prezentam mai jos cateva idei de decorare care sa te ajute sa iti faci o imagine despre cum ar putea arata locuinta ta daca faci o alegere.

  • Decor cu bambus sau alte nuante de fibre naturale: aspectul rezultat este stratificat si cald Nuantele de bambus combinate cu panouri albe permit luminii sa patrunda in toata locuinta.
  • Un spatiu gol in fata ferestrei: amenajeaza camera in asa fel incat sa creezi un “culoar” intre pat si fereastra, de exemplu. Te vei bucura de lumina, iar senzatia de camera spatioasa va fi amplificata.

5 idei pentru ferestre decorate cu stil

  • Combinatie intre rulourile textile cu draperiile sau storurile romane cu draperiile. Este vorba de draperii si nu de perdele deoarece rulourile sau storurile vin sa le tina locul. Draperiile pot fi din materiale simple, textile din fibre naturale, dar ele vor sublinia inaltimea camerelor si vor estompa din „raceala” rulourilor. Asigura intimitate, protectie solară, dar si lumină pe timpul zilei, fiind usor reglabile.

5 idei pentru ferestre decorate cu stil

  • Optimizare spatiu intre ferestre: O tactica inedita de decorare atunci cand ai ferestre mari este sa folosesti spatiul dintre acestea pentru amplasarea unor alte piese de mobilier. Poti aseza intre ferestre un birou, o biblioteca, un fotoliu, un semineu sau chiar o oglinda.
  • Alege acelasi tip de material peste tot: cand ai un spatiu deschis intre living si bucatarie, iar ferestrele sunt de marimi diferite, alege acelasi tip de material peste tot, dar solutii adaptate pentru fiecare functiune. Spre exemplu, in living poti avea draperii, iar din acelasi material poti avea storuri la bucatarie.

In cazul in care nu vrei sa apelezi le firme de specialitate, trucurile de mai sus te vor ajuta sa decorezi ferestrele in mod inteligent si practic!

Lasă un răspuns