5 iluzii optice create cu tapet

In trecut, tapetul era considerat un element decorativ tern si lipsit de personalitate, inclus in decor fara prea multa atentie. In prezent insa, tapetul e pe un trend puternic de revenire iar varietatea de modele, texturi si culori, il inzestreaza cu personalitate, impact si uneori iluzii optice. Atunci cand trebuie sa te uiti de doua ori pentru a te asigura ca ce vezi e chiar acolo, iluzia optica si-a indeplinit cu succes rolul.

Cate decoruri, atatea idei spunem noi, iar alegerea modelului de tapet pentru a crea efecte vizuale remarcabile este o cale sigura.

1. Caramida expusa falsa

https://atria.ro/tapet-244/tapet-grandeco-facade-fc2502.htmlPoti investi in placi de caramida aparenta sau poti achizitiona un tapet in culoarea potrivita de caramida, perfect asortata cu decorul existent. Durata de montare se reduce considerabil, iar efectul este instant.

2. Un perete cu priveliste

1_1357743540-801Daca vrei o camera de zi sau un spatiu de trecere cu o priveliste ce iti taie respiratia si te transpune in alt loc, alege un fototapet cu o priveliste asupra unui oras, sau pod, sau orice alt peisaj urban sau exotic ti se potriveste.

3. Scrisul de pe perete


Pentru o nota creativa si jucausa, poti alege un model de tapet cu desene precum cele din cartile de colorat. Iluzia e cea a unui perete desenat, iar daca alegi sa il montezi in spatiul de joaca al celor mici, ei vor avea ocazia sa isi lase propria amprenta asupra decorului.

4. Creaza efecte 3D

Un fototapet cu model 3D poate crea adancime la o prima vedere, fiind potrivit in spatiile inguste sau cand ai nevoie pur si simplu de un accent decorativ. Il poti monta intr-o multitudine de spatii, de la birou pana in camera de zi de acasa.

5. Creeaza o lume de poveste

11881_p4Taramul fantastic din povestile pentru copii sau cei mari, pot fi aduse mai aproape cu un tapet fantasy. Design-ul moder, de multe ori 3D, poate crea iluzia unui cadru de poveste sau al unui spatiu creativ plin de culoare.

Tu ce model de tapet alegi pentru casa ta? Preferi variantele clasice sau alegi modele indraznete si pline de personalitate?

Lasă un răspuns