5 Intrebuintari creative pentru galeria de perdele la care nu te-ai fi gandit

Galeria de perdele pare tipul acela de obiect cu o intrebuintare foarte clara si foarte specifica. Multi dintre noi nu ne gandim ca am putea intrebuinta astfel de accesorii pentru a ne rezolva alte probleme, dar sigur ca exista oameni creativi care i-au gasit acestui simplu obiect o sumedenie de scopuri secundare. Astazi vom vedea cateva astfel de intrebuintari creative si originale ale galeriei de perdele, incercand sa vedem daca pot fi puse in practica cu adevarat.

  1. Acopera si infrumuseteaza anumite elemente dintr-o camera

5 Intrebuintari creative pentru galeria de perdele la care nu te-ai fi ganditFolosim perdelele si galeria aferenta pentru a ne acoperi geamurile. Dar daca am folosi-o pentru a acoperi anumite obiecte dintr-o camera sau pentru a ii da acelei camere un aspect mult mai placut? Ideea de a folosi o galerie de perdea cu tot cu perdea (sau mai degraba cu draperie in acest caz) ne-a impresionat placut. Fie ca vrei sa “ascunzi” masina de spalat din baie, sa acoperi un spatiu de depozitare de pe hol, sau sa ii dai un aer complet nou debaralei pline de rafturi si provizii la vedere, galeria pare sa isi faca treaba excelent. Pentru un astfel de scop, ai avea nevoie de o galerie subtire de lemn sau metal si de o draperie pe inele.

  1. Creeaza spatii de depozitare in plus

5 Intrebuintari creative pentru galeria de perdele la care nu te-ai fi ganditAm discutat de nenumarate ori despre permanenta lipsa de spatii de depozitare. Cu orice designer ai discuta, ti-ar spune ca singura solutie este sa gandesti lucrurile (si depozitarea lor) pe verticala. Bine, dar nu intotdeauna spatiile libere ale peretilor iti permit sa adaugi dulapuri suspendate, unde mai punem ca umplerea efectiva a peretilor cu dulapuri la inaltime aglomereaza foarte tare orice camera. Ei bine, unii designeri au gasit cel putin o solutie eleganta la toate aceste probleme. Daca ai un spatiu disponibil intr-o nisa a peretelui, poti atasa de el un rastel sau rafturi plutitoare foarte inguste. Intreg ansamblul poate fi apoi acoperit cu o draperie sustinuta, evident de o galerie. Daca vrei sa iti construiesti un astfel de rastel, tot ce trebuie sa faci este sa montezi pe perete diverse galerii de perdele pentru a-ti depozita incaltamintea, cartile, chiar si prosoapele. Alegerea draperiei care sa acopere noul tau spatiu de depozitare vertical este o treaba dificila, pentru ca ea va deveni parte din décor si trebuie sa ii apartina.

  1. Inlocuieste usa unui dulap sau dressing vechi

5 Intrebuintari creative pentru galeria de perdele la care nu te-ai fi ganditDaca locuiesti intr-un apartament inchiriat, probabil stii ca usile sifonierului sau ale dressing-ului ori nu arata bine, ori nu functioneaza corect, ori pur si simplu lipsesc. Chiar si in propria-ti locuinta astfel de lucruri se pot intampla. Ei bine, fa economie si nu inlocui intreg sifonierul, ci numai usa acestuia. Daca te simti creativ, poti renunta inclusiv la o perdea sau o draperie. Agata de galeria de perdea pe care ai montat-o o patura intr-o tesatura bogata sau cu un model fantezist, sau o cuvertura care sa adauge culoare, textura, contrast si adancime camerei.

  1. Camufleaza lucrurile pe care nu vrei sa le ai la vedere

5 Intrebuintari creative pentru galeria de perdele la care nu te-ai fi ganditIn spatiile mici, rafturile plutitoare si dulapurile cu rafturi expuse, fara usi, dau senzatia de spatiu mai larg, mai respirabil. Dar ce te faci cand ai musafiri si nu vrei sa vada nimeni dezordinea din biblioteca? Ei bine, monteaza o galerie si trage perdeaua ori de cate ori vrei sa camuflezi fie televizorul, rafturile cu carti sau dulapurile cu obiecte personale.

  1. Separa incaperile

5 Intrebuintari creative pentru galeria de perdele la care nu te-ai fi ganditPerdelele si draperiile sunt paravanele preferate de designerii de interior care nu sunt mari adepti ai adaugarii sau eliminarii de pereti si zidarie din casa. O galerie amplasata cu atentie, la care adaugi o draperie bine aleasa poate separa un spatiu in cel mai simplu mod, creand de multe ori doua camere intr-una. O astfel de idee se preteaza intr-adevar la spatiile mai mici, la garsoniere si studiouri, dar s-au vazut, vorba aceea, si la case mai mari. Daca nu vrei ca musafirii sa traga cu ochiul in coltul tau de dormit, de exemplu,  poti trage draperie, creand un spatiu intim pe care sa il impartasesti cu altii. Cand ai nevoie de spatiul tau personal integral, tragi draperia si gata, lucrurile sunt la fel ca inainte.

Tu ai gasit o idee de utilizare creativa a draperiei in aceasta lista? Pe care din ele ai vrea sa o incerci?

Lasă un răspuns