5 moduri de a improspata decorul ca un expert in design

Inainte de a trece complet la rochii vaporoase si sandale, mai e putina vreme ce ne ofera cadrul ideal de a improspata decorul casei. Daca nici tu nu stii cu ce sa incepi, sau ce schimbari au cel mai mare impact vizual dar sunt si in buget, ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi direct de la experti in design.

1. Incepe cu lenjeria de pat


Pentru a fi mereu indragostit de propria casa e nevoie sa-i aduci imbunatariri din cand in cand. Alege ca la trecerea in sezonul cald sa-ti alegi un set nou de lenjerie de pat, cuvertura sau pernute decorative.
Dar nu uita nici de aromele ambientale. Cateva lumanari parfumate pot schimba complet dispozitia.

2. Nu uita de curatenia covoarelor


Fiecare covor este recomandat sa le cureti cel putin o data pe an, iar acum este momentul perfect sa te ocupi de el. Pentru un strop de confort si stare de bine, alege sa pui cateva picaturi de ulei esential pe covorul proaspat spalat. Te vei bucura de efect o perioada buna de timp.

3. Niste flori proaspete fac o mare diferenta


Inafara de zilele de nastere sau aniversari, putine persoane aleg sa cumpere flori proaspate frecvent. Sezonul florilor e acum, asa ca, de ce sa nu profiti si sa pui in fiecare camera din casa cate o floare parfumata.

4. Curatenia aerului conteaza


Perdelele sau draperiile, filtrele de la aerul conditionat, toate aduna praf si contribuie la senzatia de aer inchis, chiar daca tocmai ai facut curat. Alege sa le cureti cel putin la cateva luni, iar acum e un moment oportun. Pentru un impact cat mai mare, poti alege sa inlocuiesti draperia, cu ceva mai deschis si luminos, ca pentru vara.

5. Inlocuieste ceva vechi cu ceva nou

Unele piese de mobilier se uzeaza mai repede decat altele. Alege sa le inlocuiesti pe cele care nu fac parte dintr-un set compact. Golind spatiul poti vedea mai bine daca e necesar o piesa inlocuitoare, sau poti migra spre un decor minimalist si mai aerisit.

Tu cum iti improspatezi casa la inceput de vara? Spune-ne si noua intr-un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns