5 semne ca a sosit vremea sa redecorezi

Casa este locul in care te intorci dupa o zi lunga la munca, o vacanta reusita, sau un weekend petrecut departe cu parintii sau alaturi de cei dragi. Acasa revii de multe ori lipsit de energie sau proaspat incarcat, iar decorul trebuie fie sa rezoneze cu tine si stilul tau, fie sa te ajute sa iti reincarci bateriile.

5 semne ca a sosit vremea sa redecorezi

Decorul ales cu grija acum ceva vreme, poate a devenit mai sters, poate nu iti mai plac imprimeurile florale in stil vintage si atat de populare in urma cu doar cativa ani, insa trebuie sa recunosti semnele ca acesta nu ti se mai potriveste si ca a sosit vremea sa il schimbi.

In cele ce urmeaza, ti-am pregatit o lista de 5 semne dupa care sa te orientezi ca sa stii cand a sosit momentul sa redecorezi.

  1. Colectiile tale din contul de Pinterest sunt complet diferite de ce ai in casa

La fel cum iti schimbi garderoba si gusturile de la un sezon la altul, asa iti schimbi ideile despre ce decor ti-ai dori pentru fiecare spatiu din casa, de la un an la altul. Colectiile din Pinterest iti ofera ocazia de a vedea ce ti-a atras atentia in trecut, ce culori iti doreai in trecut pentru baie sau dormitor, si cum s-a schimbat paleta de culori de-a lungul timpului in colectiile tale cu decorul ideal pentru casa.

Acum a sosit momentul sa te uiti peste cele mai noi intrari din colectii, sa compari cu decorul actual din casa si sa stabilesti ce schimbi prima data: covorul pufos, perdelele sau tapetul floral.

  1. Obiectele au deja urme de uzura

Exista o mare diferenta intre patina aplicata pentru un efect de antichizare si uzura fizica a unei suprafetei sau material. Daca tu poti remarca diferenta si aparitia uzurii, la fel o pot face si celelalte persoane, iar nimeni nu isi doreste un decor ce si-a depasit durata de viata.

Atentie si la peretii, in special in zonele intrerupatoarelor, colturilor sau zonele in care mobilierul atinge peretele. Daca deja a adunat prea multe urme de maini, sau zgarieturi, a sosit timpul sa il revopsesti.

  1. Ai camere decorate doar cu mobilier ieftin, cumparat pe graba

E un compromis pe care multi sunt tentati sa il faca. Decat sa lasi incaperea goala, mai bine o decorezi cu mobilier ieftin dar functional, dar care nu reflecta personalitatea si gusturile tale prea bine.

Atunci cand stai in chirie, e o varianta foarte practica si economica, dar intr-o casa in care vrei sa locuiesti pe termen lung, poti incepe sa il inlocuiesti cu piese de o calitate mai buna pe care le poti folosi mai mult timp.

  1. Toate celelalte case in care mergi sunt mai frumos decorate decat a ta

Riscul de a vedea un decor mai frumos decat cel de acasa e un risc la care te expui din momentul in care ai terminat de decorat. Insa atunci cand a trecut ceva vreme si chiar si cele mai boeme decoruri iti plac mai mult decat ce ai deja acasa, e un semn ca trebuie sa revizitezi magazinele de decoratiuni.

  1. Cel mai simplu semn e ca decorul casei nu te mai multumeste

Cel mai simplu test e si cel mai la indemana. Atunci cand un obiect din decor nu te mai multumeste, sau mai bine spus nu iti mai provoaca senzatia de bucurie ca l-ai gasit si potrivit in decor, a sosit momentul sa iei in considerare ce anume vrei sa schimbi si cat de mare e schimbarea de care ai nevoie pentru a regasi echilibrul si bucuria pe care ti-o ofera ambianta pe care o creeaza.

Nu uita, casa, prin decorul ei, trebuie sa te ajute sa te relaxezi, sa te bine dispuna si sa fie in ton cu ideea ta de casa ideala. Atunci cand echilibrul este perturbat, vei simti o senzatie de incompatibilitate, monotonie si in final, o nevoie de schimbare.

Lasă un răspuns