5 sfaturi pentru o casa armonioasa

Casele noastre pot fi considerate o extensie a personalitatii noastre – de aceea designerii pun accent pe alegerea acelor decoratiuni care ne exprima temperamentul, dorintele sau felul de a fi.

Prin urmare, felul in care arata si se simte o casa ne influenteaza direct starile, productivitatea sau nivelul de confort. Astazi iti vom prezenta cateva sfaturi pentru a-ti face casa armonioasa ca tu sa te simti nu numai fericit, dar implinit cu adevarat ca esti acasa.

5 sfaturi pentru o casa armonioasa

  1. Fa ordine zilnic 5 minute

Nu intotdeauna avem timpul si dispozitia necesara sa ne apucam de curatenie si ordine in casa. Uneori casele noastre poarta amprenta vietilor noastre: sunt aglomerate, sufocate de probleme, stresante. O rutina simpatica si care nu iti va da multe batai de cap este ordinea de 5 minute, zilnic. Ia-o ca pe doza ta zilnica de exercitii fizice si terapie anti-stres.

Timp de 5 minute, in fiecare dimineata sau seara, pune la loc obiectele care sunt imprastiate unde nu ar trebui sa fie, sau fa curat intr-un anumit loc al casei, fie ca eliberezi cuierul de hainele ingramadite acolo, fie ca asezi la loc pe rafturi cartile lasate pe noptiera din dormitor. O astfel de rutina te va ajuta sa ai casa mereu aranjata si curata si te va umple de fericire (mai ales cand nu iti vei mai sacrifica weekendurile cu curatenia generala).

  1. Creeaza-ti zone de confort in casa

Desigur, intreaga casa ar trebui sa iti ofere clipe de relaxare, confort si intimitate, dar unii oameni prefera anumite locuri din casa unde se simt cel mai bne. Daca activitatea ta preferata de relaxare este sa citesti seara inainte de culcare, transforma-ti patul intr-un mic colt de paradis: lenjerie de pat de cea mai buna calitate, perne decorative moi, o patura moale care sa iti ofere caldura si relaxare, lumina ambientala placuta. Poti adauga elemente de decor in si in jurul unui mic colt al casei sau chiar al unui obiect de mobilier anume, ca sa stii ca acela este raiul tau personal cand ajungi acasa.

  1. Inconjoara-te de persoane dragi

Spiritul unei case traieste in spiritul celor care o locuiesc sau o viziteaza. A avea musafiri inseamna de multe ori batai de cap, dar poti organiza macar saptamanal o intalnire cu prietenii apropiati sau membrii familiei. O mica petrecere informala – fara sa te stresezi din cauza gatitului sau a curateniei de dupa – aduce cu sine nenumarate beneficii de ordin psihologic si spiritual. Cand esti inconjurat de cei dragi, cand intalnirile sunt marcate de rasete si veselie, iti vei da seama ca acele sentimente se vor pastra parca in peretii casei, facandu-te sa te simti bine in fiecare zi.

  1. Cheltuie bani pe lucruri care iti fac experienta de a sta acasa minunata

Uneori nu petrecem destul timp acasa, iar atunci cand in sfarsit ajungem sa ne relaxam in confortul caminului nostru, vrem ca aceasta experienta sa ne umple de bucurie. De aceea, investitiile in lucrurile care te fac cu adevarat fericit acasa sunt inestimabile. Un televizor de calitate pentru serile de film pe care le organizezi saptamanal cu prietenii este o astfel de investitie, la fel cum sunt si electrocasnicele care iti economisesc timp, plantele de apartament care iti purifica aerul si te inveselesc cu culorile lor, rame pentru fotografiile tale preferate din vacante, nenumarate prosoape de calitate pentru a te simti cu adevarat ca la spa la tine acasa etc.  

  1. Adu acasa lucrurile care te fac fericita

Daca stam sa meditam cateva clipe, sigur putem alcatui o lista de lucruri care ne fac sa ne simtim bine. Mirosul de flori proaspete, sunetul valurilor vara la mare, culorile vii ale primaverii, aerul racoros de munte dupa o zi de canicula, muzica vesela etc. Poti recrea toate aceste elemente mici ale fericirii la tine acasa, pentru ca acolo sa iti gasesti linistea interioara si bucuria de a trai. Fie ca redecorezi cu culorile tale preferate, fie ca iti instalezi aer conditionat sau iti construiesti pe balcon o mini-gradina de plante aromatice, poti sa adaugi stropi de fericire peste tot in casa.

Lasă un răspuns