5 Spatii libere din casa pe care probabil nu te-ai gandit sa le folosesti

Problema spatiilor de depozitare utile dar si estetice si ingenioase ne preocupa pe foarte multi dintre noi. Desigur, cu totii avem nenumarate lucruri de care avem nevoie zilnic (deci nu putem uita de ele in debara sau sifonier) dar pe care le tot mutam de colo-colo, nevoiti in permanenta sa pastram ordinea si curatenia pentru a nu ne sufoca.

Astazi am ales cateva spatii libere din casa pe care probabil nu multa lume s-a gandit sa le foloseasca cu rol de depozitare. Nu vei putea “ascunde” in ele lucruri de foarte mari dimensiuni, dar te vor ajuta sa iti tii camerele ordonate iar obiectele preferate la indemana.

1. Sub canapea – un sertar pe rotile

Sub canapea – un sertar pe rotileCanapelele pe picioare iti lasa suficient de mult spatiu de la podea pentru ca tu sa poti strecura acolo un sertar foarte folositor pe rotile. Desi nu va fi inalt, acest sertar iti poate depozita cu usurinta o patura de polar subtire dar calduroasa pentru serile mai reci, revista sau cartea ta preferata, telecomanda de la televizor si poate si un set de baterii suplimentare, un cablu HDMI etc.

2. Sub pat – mai multe sertare bune la toate

Sub pat – mai multe sertare bune la toate

Paturile pe picioare lasa un spatiu generos, de obicei, intre ele si podea. In loc sa acumulezi praf sub pat, mai bine creezi spatii de depozitare ingenioase si usor de folosit. Poti pune cate doua-trei sertare pe fiecare latura a patului daca il ai pe mijloc pentru a depozita acolo lenjeria de pat, prosoape, chiar si un mic covor de dormitor pe care sa il scoti la iveala cand celalalt e dus la curatat.

In camera copilului, sertarele de sub pat (poti folosi si cosuri din ratan, cutii decorative din carton de mari dimensiuni, cutii de plastic transparent pentru a sti exact unde se afla fiecare obiect etc) pot fi folosite ca depozit pentru jucarii, accesorii scolare etc.

3. Fotoliul-biblioteca

Fotoliul-biblioteca

Ai prea multe carti si biblioteca ta obisnuita nu mai face fata? Nimic mai simplu! Poti transforma un fotoliu intr-o mini biblioteca de care sa te bucuri in fiecare zi. Un astfel de proiect implica un pic de efort pentru a construi eficient biblioteca in jurul fotoliului, dar noi credem ca rezultatul final este nu numai spectaculos ci si foarte practic.

4. Scara-dulap din balcon

Scala biblioteca

Se intampla de multe ori sa ne ocupam balcoanele cu diverse lucruri care nu isi prea gasesc locul in sufragerie sau in dormitor. Un astfel de obiect il reprezinta scara de interior – de altfel foarte practica atunci cand vrem sa ajungem la dulapurile de sus sau sa spalam geamurile. Dar cum ar fi sa transformam scara intr-un dulap mobil pe balcon sau in baie? Tot ce trebuie sa stii este ca scara trebuie retransformata in scara ori de cate ori ai nevoie de ea – si sa nu ramana un dulap permanent. Astfel poti folosi cu succes exact acea portiune de perete pe care doar sprijineai scara inainte.

5. Spatiile de la ferestre

Spatiile de la ferestre

Aici este vorba despre acele spatii inguste ce-i drept dintre doua ferestre, dintre ferestre si peretii laterali, de deasupra ferestrelor… toate acele spatii acoperite de obicei de perdele sau draperii. Nu spune nimeni sa renunti la aceste accesorii, dar te poti inspira pentru a crea cateva rafturi pentru carti sau obiecte decorative pe niste portiuni de perete care altfel ar ramane goale.

Tu ce spatii ai putea folosi pentru depozitare dintre cele de mai sus? Te poti gandi si la altele care s-ar transforma in solutii de stocare ingenioase si atractive vizual?

Lasă un răspuns