5 Stiluri de decoratiuni interioare pentru casa ta

Tendinta de a fi la moda incepe sa se manifeste din ce in ce mai simtitor in ziua de azi! Daca obiectivul tau este cel de a redecora sau moderniza locuinta ta, exista mai multe stiluri decorative moderne pe care le poti adopta. Iti prezint 5 dintre ele, deiczia iti apartine 😉

Stilul minimalist european

minimalism-european

Acest stil decorativ, devenit foarte popular in ultima perioada, presupune simplificarea decorului si reintoarcerea la formele netede si imaculate, in culori delocate si linii clare.

In bucatarie, spatiul trebuie sa fie curat si degajat. Avand dimensiuni medii, bucataria trebuie sa fie decorata doar cu cateva aparate si unelte strict necesare. Orice obiecte stricate sau nimicuri care nu iti mai folosesc trebuie eliminate! Pardoseala caracteristica acestui stil este definita de modele si culori de baza, deoarece creeaza o infatisare functionala, dar in acelasi timp placuta.

Ideea de spatiu deschis este caracteristica stilului minimalist european din zilele noastre. Daca esti dispus sa faci mai mult decat o simpla modificare a decoratiunilor, trebuie sa ai in vedere demolarea catorva ziduri. Poti lega sufrageria de bucatarie, daca structura casei iti permite.

Mobilierul din piele este un accesoriu necesar daca doresti sa adopti acest stil decorativ. In casele moderne sunt foarte populare, de asemenea, podelele din lemn masiv.

Stilul shabby chic

695_2_shabby_chic

Folosit initial in Marea Britanie, acesta a devenit repede foarte popular si in alte tari, datorita faptului ca este accesibil, iar costurile sunt reduse. Stilul shabby chic se caracterizeaza prin culori deschise, pastelate, accesorii vintage. Numai bun pentru tine daca preferi un stil mai special, decorul shabby chic ar trebui sa contina paturi, dulap pentru haine, masa de cina cu scaune, masa pentru cafea, noptiere, oglinzi, picturi, precum si paturi, scaunele si accesorii pentru copii (daca e cazul).

Mobilierul trebuie sa fie foarte confortabil si vopsit in alb. Un mobilier vechi si uzat, vopsit in alb, s-ar incadra de minune intr-un astfel de decor!

Acest stil utilizeaza in special culorile alb, roz deschis, verde sau gri sters. Culorile deschise, pastelate confera camerei caldura si luminozitate!

De la covorul moale si pufos si pana la lenjeriile de pat cu modele florale, puteti pastra linia acestui stil. Tesaturile mai vechi creeaza o atmosfera vintage! Poti alege combinarea dungilor sau carourilor cu modele florale pentru a crea o atmosfera primitoare in casa ta!

Decoratiunile in aceleasi culori pastelate mentionate – o vaza cu flori, un set de cesti pentru cafea, un tablou pictat – vor defini si mai bine stilul ales!

Stilul baroc

mobilier_baroc

Tehnicile decorative ale designului baroc folosesc forme complexe de geometrie in spatiu, forme ovale si eliptice. Caracteristicile barocului sunt liniile curbate si neregulate, ornamentele supradimensionate si materialele scumpe. Culoarea care predomina este auriul, accentuata de nuante puternice de purpuriu, verde inchis sau rosu intens.

Recomandat mai degraba caselor decat apartamentelor, un decor in stil baroc presupune si oglinzi si tablouri cu rame impunatoare, sculptate. Pentru iluminat alege candelabre mari.

Decoreaza-ti casa cu obiecte tapitate cu tesaturi bogate in culori. Se folosesc culorile atat in tesaturi cat si in celelalte materiale, cum ar fi policromia in lemn, marmura, pereti sau pardoseli.

Stilul baroc din ziua de azi imprumuta decoratiuni interioare specifice erei baroce, combinate cu extravaganta materialelor pretioase si tehnologia de ultima generatie!

Stilul marocan

stilul-marican2

Stilul decorativ marocan reprezinta alegerea perfecta daca doresti ca exoticul sa se imbine armonios cu eleganta in casa ta!

Culorile puternice (portocaliu aprins, rosu, albastru si verde stralucitor, auriu sau argintiu) sunt utilizate in toata casa, nu doar pentru a impresiona, ele constituie baza decorului marocan.

Daca doresti sa abordezi stilul decorativ marocan, opteaza pentru mobilier confortabil, pozitionat cat mai aproape de podea. Piesele sculptate cu numeroase incrustatii si mobilierul din fier forjat sau lemn, sunt caracteristice acestui stil.

Foloseste texturi bogate oriunde ai ocazia: pernite decorative imbracate in materiale puternic colorate, draperii din catifea groasa, covoare exotice.

Stilul colonial

colonial

Stilul colonial a devenit foarte popular in ultimii ani, mobilierul din lemn exotic, printurile tropicale, bambusul, ratanul, elementele decorative ce ilustreaza animale si plante invadand locuintele!

Culorile specifice acestui stil sunt cele naturale pentru mobilier (maro, bej) si calde pentru accesorii si pereti (rosu stins, galben deschis, ocru, oranj). Nu folosi culori reci sau stridente!

Daca doresti sa adopti stilul colonial, din casa ta nu pot lipsi oglinzile mari, rame din lemn masiv, tablouri de dimensiuni uriase, mese cu picioare masive sau ceasul cu cuc.

In dormitor poti adauga perdelute transparente, din textile naturale, voaluri sau matasuri indiene. Alege covoare si tapiterii cu teme tribale sau animal-print.

Accesoriile de tip artizanal (goblenuri, fete de masa din macrameu, pernute brodate manual) sau suvenirurile achizitionate din diverse locuri ale lumii isi gasesc cu succes locul intr-un decor colonial!

Alege stilul care ti se potriveste tie si casei tale! Produse adaptabile oricarui stil gasesti si pe Atria.ro. Spor la redecorat! 🙂

3 thoughts on “5 Stiluri de decoratiuni interioare pentru casa ta

Lasă un răspuns