5 tapete pentru o ambianta remarcabila

Tapetul are un deosebit de important rol in designul interior. In afara de faptul ca este foarte practic, usor de curatat, rezistent si durabil, tapetul poate schimba complet designul unei camere, mai ales daca alegem modele si texturi mai putin obisnuite, originale si inovatoare.

De multe ori putem decora o camera fie si folosind numai fasii de tapet, combinatii de tapete diferite, fototapet sau portiuni de tapet inramate, cu rol de tablouri.

Astazi vom vedea impreuna un top al celor mai interesante tapete pentru o ambianta cu adevarat remarcabila.

Tapetul cu carti

Tapetul cu carti

Tapetul cu carti

O sufragerie, un birou si chiar si un dormitor mare pot beneficia de un aer profund intelectual, somptuos si chiar jucaus daca stim cum sa combinam tapetul cu carti si sa il alaturam mobilierului, covorului si accesoriilor. In tonuri de alb negru, sau in tonuri naturale vintage (maro, bronz etc), tapetul cu carti da oricarei camere un aspect memorabil si o atmosfera de caldura, de intimitate si de confort.

Daca mai ai si un semineu aparent sau chiar o tabla artizanala pe care va asezati ganduirile, va puteti transforma sufrageria in camera de lucru a unui mare scriitor de epoca.

Tapetul cu copaci

Tapetul cu copaci

Tapetul cu copaci

Desi pare ciudat la prima vedere, tapetul cu ramurele inflorite, copaci sau padure este la mare cautare, mai ales pentru a decora unele spatii ce deseori sunt neglijate: vestibuluri, holuri, nise, dar si… baia.

Daca adopti un design rustic pentru baia ta, cu mobilier de baie in nuante naturale sau chiar wenge, atunci nu ai nici un motiv sa nu iti infrumusetezi baia cu un tapet cu copaci sau care sugereaza o infinita padure. Farmecul acestui tapet se releva atunci cand decoreaza suprafete mai putin intinse, dar carora le ofera un impact vizual de neegalat.

Ce iti poti dori mai mult decat liniste, confort si relaxare in propria baie, mai ales cand tapetul parca devine o cale de a te apropia mai mult de natura?

Tapetul alfabet

Tapetul alfabet

Tapetul alfabet

Si camera unui copil trebuie gandita in asa fel incat sa ii faca placere celui mic, sa ii incite imaginatia si sa ii dea camerei o personalitate proprie.

Tapetul alfabet este amuzant pentru copii, iar atunci cand este utilizat cu moderatie si in zone bine alese poate transforma un dormitor obisnuit intr-un adevarat paradis al lecturii. Ca sa nu mai spunem ca in acest fel ii poti deschide copilului si apetitul pentru lectura.

Tapetul caramida

Tapetul caramida

Tapetul caramida

Nu este cel mai nou tip de tapet pe care o sa il vezi, dar este cu siguranta unul fermecator, care nu va iesi din moda prea curand. Poate optezi pentru piatra naturala, caramida portocalie, ce ii poate da unei camere un aspect rustic, cald, natural (perfect pentru bucatarii echipate si decorate rustic sau vintage).

Poate optezi pentru tonuri de gri si alb pentru un efect ce iti poate lua rasuflarea, mai ales daca il combini cu o mobila adecvata, covoare in nunate neutre si obiecte ce in general respecta geometria formelor unghiulare.

Fototapetul

Fototapetul

Fototapetul

Fototapetul de mari dimensiuni, ce infatiseaza diferite tablouri si scene este decoratiunea perfecta atat pentru dormitoare, dar si sufragerii sau birouri. Indiferent de modelul pe care il doresti, fototapetul poate schimba complet aspectul unei camere si o poate face sa arate fie de un desavarsit lux de epoca, fie de un superb minimalism postmodern.

Intre aceste extreme, gasesti orice iti face placere si orice nevoie ai avea, fie ca decorezi bucataria, baia, sufrageria sau biroul in care lucrezi acasa.

Ce model de tapet sau fototapet se potriveste cel mai bine gusturilor tale? Spune-ne si noua intr-un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns