5 trucuri simple pentru o casa sclipitor de curata

Orice persoana isi doreste o casa curata, ordonata, care sa aiba o atmosfera calda si primitoare. Curatenia nu este importanta doar din punct de vedere estetic, ci si al sanatatii.

Stim cat de importanta este pentru tine sanatatea familiei tale, dar si siguranta lor. Scapa de orice fel de daunatori si insecte cu solutii rapide si sigure astfel incat sa te bucuri de locuinta ta alaturi de cei dragi!

Iti propunem cateva trucuri de curatare care iti vor face viata mai usoara si care te vor ajuta sa pastrezi ordinea mult dorita in locuinta.

1. Organizare inainte de toate

5 trucuri simple pentru o casa sclipitor de curataIncearca sa-ti organizezi la intrare un loc unde iti poti pastra cheile, gentile si documetele. Astfel, vei putea evita imprastierea lor prin casa. In plus, vei economisi timp atunci cand te grabesti dimineata. Ordinea de la intrarea in casă va crea o impresie buna despre locuinta ta.

2. Curatenie simultan

In loc sa te plimbi dintr-o camera in alta incercand sa faci curatenie in toata locuinta simultan, mai bine concentreaza-te pe fiecare incapere in parte. In felul asta, nu iti este distrasa atentia catre alte lucruri, te poti concentra mai usor, deci poti termina mai rapid si vei avea un sentiment de satisfactie dupa fiecare camera, ce te va motiva sa continui pana rezolvi intreaga casa!

3. Curata in amanunt spatiile de depozitare

Orice dulap, camara sau debara se gaseste in apartament trebuie sa treaca printr-o curatare detaliata. Această operatiune ar trebui facuta inainte sa ocupi aceste spatii. Dupa ce iti vei aranja lucrurile in ele, sunt sanse slabe sa le muti pentru o curatenie generala, cel putin în viitorul apropiat.

4. Fii minimalist

Evita adunarea mai multor lucruri sau a obiectelor de mobilier inutile. Motivul este simplu: adunarea acestora da o senzatie de inghesuiala. O incapere care are mai mult spatiu liber va parea mai ordonata si mai placuta.

5. Curatenie in mod regulat

De exemplu, obisnuieste-te sa cureti aragazul după ce il folosesti. In caz contrar, iti poate lua destul de mult timp sa cureti grasimea intarita. Incearca sa il acoperi cu folie de aluminiu inainte de a gati. La sfarsit, indeparteaz-o si curata aragazul cu o laveta sau un servetel de bucatarie.

O astfel de curatenie generala este recomandata periodic in orice locuinta, indiferent ca este inchiriata sau cumparata!

Lasă un răspuns