6 Greseli prin care bucataria pare mai aglomerata decat este

Probabil cel mai intens folosit spatiu din casa este bucataria. Fie ca gatesti in fiecare zi, faci curatenie sau organizezi cumparaturile, aici e spatiul in care se desfasoara o buna parte din activitatile zilnice ale casei.

Atunci cand simti ca nu mai ai loc, chiar si dupa curatenia de primavara, ti-am pregatit cateva sfaturi cu 6 cele mai frecvente greseli prin care bucataria pare mai aglomerata decat este defapt.

1. Suprafete prea aglomerate


Blatul de bucatarie e arareori gol. Aici isi au locul electrocasnice si multe alte lucruri marunte pe care le vrei mereu la indemana si la vedere. Atunci cand ai prea multe lucruri la vedere, aceste spatii par sa fie aglomerate. Alege sa il eliberezi de electrocasnicele pe care nu le folosesti zilnic si sa renunti la obiectele decorative, sau manusile si alte ustensile care pot sta intr-un sertar sau in dulap.

2. Usa frigiderului a devenit o galerie de arta


Magnetii din excursii si-au gasit de ani buni locul pe usa de la frigider, iar rezultatul actual este o aglomerare vizuala ce incarca si oboseste vizual. Alege sa le lipeste pe partile laterale si ferite privirii de ansamblu. In schimb, alege sa colectionezi poze din concedii si sa le inramezi pe cele mai reusite.

3. Lasi vasele prea mult pe uscator sau in chiuveta

E de la sine inteles ca o chiuveta mereu plina sau un uscator de vase incarcat va contribui la un decor aglomerat. De aceea iti recomandam ca vasele sa nu le lasi sa stea prea mult timp la vedere pentru a evita aspectul dezoronat. Daca ai musafiri si tocmai ai spalat vasele, le poti usca rapid cu prosopul de bucatarie si aseza la loc in cateva minute.

4. Nu ai un sertar pentru lucrurile mici


Din fiecare casa nu trebuie sa lipseasca un sertar penru obiectele marunte precum chei, baterii, elastice alte accesorii de care vei avea nevoie la un moment dat prin casa. Cel mai simplu e sa le depozitezi in bucatarie, intr-un sertar, in acest fel eviti aglomerarea suprafetelor din casa sau a altor sertare in care s-ar putea rataci printre alte lucruri.

5. Spatiul din bucatarie are prea multe intrebuintari

Daca lucrezi de acasa si bucataria se transforma in fiecare zi in birou sau spatiu de lucru pentru hobby-ul tau, atunci lucrurile ar putea deveni aglomerate foarte repede. Pentru a mentine ordinea si echibilirul intre multiplele functii, faci curat inainte de a trece de la munca de birou la gatit si invers. Daca esti prinsa de un proiect si nu poti sa le aduni si impachetezi pe toate de fiecare data, le poti lasa la o parte, insa daca sunt lucruri de care nu mai ai nevoie in faza urmatoare, le poti pune la loc pentru a elibera din spatiul disponibil.

6. Pastrezi si depozitezi cutiile de la electrocasnice si accesorii pe dulapurile din bucatarie

Aceasta greseala este foarte intalnita in multe bucatarii mici. Spatiul din dulapuri este limitat, iar cutiile sunt un mod practic de a depozita electrocasnicele si accesoriile pe care nu le folosesti zilnic. Acum este momentul pentru a face ordine in aceste cutii, iar obiectele pe care nu le-ai folosit in ultimul an le poti vinde sau oferi la prieteni. Cutiile ramase le poti impacheta in hartie alba sau un model printat asortat decorului din bucatarie, pentru a uniformiza aspectul lor si limita impactul vizual al mozaicului de imagini colorate ce fura atentia.

Tu cum iti gestionezi spatiul din bucatarie? Spune-ne si noua intr-un comentariu.

Lasă un răspuns