7 idei de iarna pentru casa

Au sosit si mult asteptatele Sarbatori, asteptam zapada si ne relaxam in casutele noastre, alaturi de cei dragi. Iar daca tot e vremea relaxarii, cateva idei deco-inspirate sunt numai bune pentru o dupa-amiaza in care ne asteptam cu drag oaspetii. Sa incepem cu 7 vesele “idei de iarna”, care te vor ajuta sa iti transformi caminul intr-o oaza calda si relaxanta, chiar si dupa Sarbatori.

1. Alege decoratiuni intr-o singura culoare predominanta si combina-le cu restul accesoriilor din casa. Opteaza pentru culorile metalice, visiniul, albul minimalist, nuantele deschise si neutre, in combinatie cu culori puternice. Cele de culoare alba sau transparente vor da impresia de gheata. Obiectele albe, confectionate din lemn (care amintesc de stilul pur scandinav) sunt vedetele decorative ale acestui sezon.
1
2. Decoratiunile de masa naturale, cum ar fi un cos din rachita plin cu conuri, crengute de brad sau bucati de lemn, alaturi de cateva lucrusoare vintage (restaurate de prin podul bunicilor) pot transforma rapid atmosfera casei intr-una calda, primitoare & chic.
2
3. Decoreaza cateva mini-spatii cu fasii de tapet cu motive nordice. Creaza-ti propriile decoratiuni handmade, din frunze uscate ceruite si ramuri de brad. Decoreaza cu ele livingul si bucataria! In plus, cu un strop de rabdare si inpiratie poti realiza (doar din carton alb) fulgi mari de zapada sau ingerasi, ce pot fi apoi pictati si agatati pe perete.
3
4. Amenjeaza pe canapea sau fotoliu un coltul de relaxare, ideal pentru citit, meditatie sau socializare. Alege o cuvertura moale, cateva perne decorative confortabile, in nuante de visiniu, alb sau auriu, asortate cu covorul din incapere, si oaza de relaxare-i aproape gata sa-si intampine oaspetii casei! Materialele groase si pufoase (lana, stofa, blana artificiala) si cele imprimate cu modele de iarna (fulgi de nea, brazi, patine de gheata) aduc in casa “stropi proaspeti de iarna” si o nota de confort.
4
5. Ai grija ca aromele din casa sa fie cat mai proaspete si de sezon. Daca nu ai deja un brad natural, foloseste lumanari parfumate, uleiuri cu aroma de portocala sau scortisoara sau pur si simplu decoreaza masa cu un cos cu mere, portocale si crengute de conifere.
5
6. Cum podelele acoperite cu parchet parca, parca nu par la fel de primitoare si in anotimpul rece, un covor pufos si vesel e alegerea ideala pentru camera de zi cea calduroasa. Chiar daca a trecut vremea surprizelor de sub brad, pastreaza cateva surprize si pentru restul lunilor de iarna. Fa-le cadou celor dragi o pereche de papuci de casa cu blanita pufoasa, in ton cu decoratiunile din casa, cateva pernite de sezon si asezoneaza-le cu o cana fierbinte si aromata, de lapte cu scortisoara.
6
7. Aprinde mai multe lumanari decorative sau foloseste o lampa romantica cu abajur si scoate la lumina romanul preferat pe care tot ai amanat sa il recitesti. Acum e momentul!
7

Sursa foto: bhg.com

Lasă un răspuns