7 Idei pentru decorarea locuintei cu TAPET

Incepand cu anii 2000 tapetul si-a recastigat pozitia in topul materialelor decorative. Frumusetea lui consta nu doar in varietatea formelor & modelelor, dar si in impactul puternic pe care il asupra decorului intregii locuintei. Un singur perete decorat cu tapet, e de ajuns pentru a reimprospata atmosfera camerei, intr-o maniera creativa si jucausa!

In articolul de astazi, va prezentam cateva sfaturi & idei decorative, in care personajul principal e, dupa cum ati banuit deja, celebrul tapet.

  •    Unul din aspectele mai putin cunoscute e faptul ca tapetul poate personaliza si delimita spatiile personale. Daca aveti un birou numai al vostru, o zona de joaca pentru cei mici sau un coltisor fermecat de lectura, delimitati-le artistic folosind cateva fasii de tapet. Nu trebuie sa decorati intregul perete, ci doar zona pe care o preferati separata.
  •    Chiar si spatiile de depozitare, ascunse de ochii musafirilor (cum ar fi camara sau debaraua), locuri ingramadite de obicei cu tot felul de obiecte mai mult sau mai putin utile se transforma rapid in spatii aerisite si organizate, doar cu ajutorul unui tapet in tonuri deschise si a catorva rafturi sau cutii de depozitare.
  •    In functie de scopul decorarii, tapetul folosit pe un singur perete din camera e una din ideile de baza. Folositi-l in special daca vreti sa luminati zona respectiva sau sa-i creati o nota personala, romantica. Peretele astfel decorat va deveni in scurt timp punctul central al incaperii, iar personalizarea poate fi continuata cu cateva accesorii si obiecte decorative preferate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •    Pentru o nota eleganta & romantica, se recomanda tapetul cu modele florale. Tapetul trebuie sa fie complementar cu nuantele din incapere (cu mobila, covorul sau alte elemente decorative). Tapetul in dungi verticale e cel care contribuie la senzatia de „inaltare” a camerei. Adaugati langa peretele decorat noptiere sau masute din aceeasi gama cromatica, iar efectul e si mai vizibil!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •    Pentru o atmosfera calda si linistita, combinati tapetul cu modele florale cu o lenjerie de pat alba in dungi. Adaugati cateva perne decorative, care sa accentueze nuanta tapetului, si veti avea o camera ca-n reviste. Daca de exemplu tapetul e in tonuri de crem, cu cateva motive rosii, atunci puteti alege perne rosii, visinii sau maro deschis, care se integreaza perfect in noua atmosfera a camerei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •    Daca alegeti un tapet cu motive decorative mai mari, precum cel din imagine, incercati sa mentineti motivele florale si in cateva obiecte decorative din incapere, precum pernele, lampa sau tapiteria scaunului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •    O alta modalitatea de decorare, consta in principiul contrastului. Alegeti pe un singur perete un tapet in culori puternice si temperati-l cu elementele in tonuri deschise din camera (canapea si fotolii albe sau crem, perdele in tonuri neutre etc.). La fel si pentru tapetul incarcat cu modele puternice din dormitor; temperati-l cu o lenjerie de pat si un covor in tonuri neutre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasiti pe site-ul nostru cateva astfel de modele de tapet, pentru inspiratie!

Daca mai aveti si alte intrebari la care poate ca nu v-am raspuns, nu ezitati sa ni le lasati  intr-un comentariu la acest articol!

Lasă un răspuns