7 Proiecte interactive de facut cand stai cu copiii acasa

Ideile de activitati pentru petrecut timpul acasa cu copiii sunt la mare cautare in aceasta perioada. Daca ai nevoie de putina inspiratie in a va umple timpul interactiv, te ajutam noi. Am pregatit 7 proiecte interactive de incercat in fiecare zi a saptamanii.

7 Proiecte interactive de facut cand stai cu copiii acasa

1. Yoga pentru cei mari si pentru cei mici

Una dintre cele mai mari provocari este grija pentru cei mici atunci cand nu ai optiunea de a iesi cu ei la plimbare. Asa ca, atunci cand ai nevoie sa iti destinzi muschii sau sa ii tii pe cei mici ocupati pana pregatesti masa, poti organiza o sesiune de yoga chiar pe covorul din camera de zi. Poti alege din sumedenia de clase disponibile online, atat pentru adulti cat si cei mici.

2. Felicitari pentru cei dragi

A sta inchis in casa cu copiii devine greu in special cand li se face dor de prietenii lor. Poti sa le oferi ore intregi de activitate daca veti pregati felicitari pentru toti cei dragi. Imaginatia nu are limite aici, iar odata ce perioada de restrictie trece, cu siguranta se vor bucura de felicitarile realizate manual.

3. Jocuri interactive sau puzzle-uri

Jocurile tip puzzle sunt printre cele mai accesibile jucarii pentru ca sunt disponibile pe diverse grade de dificultate. Trebuie doar sa gasesti un colt de pardoseala sau o masa pe care sa o folosesti ca suport cat tip rezolvati puzzle-ul.

4. Pregateste o petrecere cu dans

Cei mici sunt mult mai activi decat adultii si au nevoie sa-si descarce energia pentru a “functiona” normal. Cel mai bun mod de a consuma energia intr-un mod distractiv este o petrecere cu muzica si dans. Trebuie doar sa le pui muzica preferata si sa pregatesti ringul de dans.

5. Gateste ceva bun

Chiar si in bucatarie poti gasi lucruri interesante si utile de facut pentru intreaga familie. Poti sa exersezi retete simple cu cei mici, in care sa ii inveti cum sa foloseasca indemanarea si rabdarea in realizarea dulciurilor sau gustarilor preferate.

6. Pregateste un mini-carnaval

O activitate foarte interesanta pentru cei mici este sa se deghizeze in adulti sau in personajele preferate. Poti scoate cutia de costumatii sau ii poti lasa sa incerce lucruri din dulapul tau pentru un mic experiment amuzant pe care il poti documenta cu poze.

7. Seara de film in familie

Fiecare seara poate fi speciala. Cu filmul preferat, popcorn, un loc confortabil pe canapea sub patura, serile trec mai usor. Poti alege filme recente sau cele care iti amintesc tie de copilarie. Asa va fi o seara distractiva pentru copiii si plina cu amintiri si nostalgii pentru tine.

Acestea sunt doar cateva dintre activitatile pe care le poti face cu cei mici in casa in aceasta perioada. Daca ai alte idei, ni le poti spune si noua intr-un comentariu.

Lasă un răspuns