7 Sfaturi despre organizare de la experti

Organizarea casei a devenit o arta in sine, la fel ca si design-ul de interior, fiind de cele mai multe ori strans legate – un nou trend spun expertii.

Dincolo de aspectul practic al organizarii, valoarea sa estetica a inceput sa capete noi valente, sistemele de organizare din ultimul timp aratand din ce in ce mai bine si transformandu-se in adevarate elemente de decor interior cu dublu rol.

Odata cu curatenia de primavara si pregatirea casei pentru vara apare si nevoia de a ne organiza mai bine casa pentru un aspect mai curat si “respirabil” dar si pentru a ii da decorului un aer modern. Hai sa vedem azi ce spun expertii despre organizare!

1. Nu incerca sa faci totul din prima

7 Sfaturi despre organizare de la expertiChiar si un plan de organizare si reorganizare necesita… organizare. In primul rand ar trebui sa decizi ce pastrezi si ce nu, iar cand te-ai hotarat, ai nevoie de o perspectiva larga asupra situatiei pentru a sti cum si de unde poti incepe noul tau proiect.

2. Lucrurile nu se organizeaza ca prin minune

Oricate trucuri sau sfaturi legate de organizarea casei exista, stii bine ca nu o poti lua pe scurtatura, la fel cum nu poti sa “pacalesti” o dieta sau un program de exercitii fizice. Designerul Jeffrey Phillip spune ca desi exista nenumarate solutii de stocare inteligente, ordinea, curatenia si spatiul respirabil nu se mentin daca nu le mentii tu insuti. Cu alte cuvinte, chiar daca ai parte de cele mai ingenioase solutii de amenajare, tot va trebui sa depui un efort pentru a le folosi la potentialul lor maxim.

3. Solutiile de organizare pot fi foarte sic

7 Sfaturi despre organizare de la expertiAsa cum ziceam, organizarea si designul interior par a fi devenit complementare in ultimii ani. Dincolo de mobilierul multifunctional de tip Ikea, dincolo de cosuri, rafturi aproape invizibile, sertare duble si cate si mai cate, toate aceste solutii de organizare pot fi alese in functie de schema de culori a casei tale si de tema predominanta a designului interior.

4. Introdu culori neutre

Designerul Elyza Brilliants ne sfatuieste ca atunci cand alegem solutiile de stocare si organizare noi pe care sa le introducem in designul interior al casei, ar fi bine sa alegem culori neutre pentru a nu crea conflicte vizuale intre culorile deja existente in casa. Culorile neutre si pale fac intregul spatiu sa para curat, organizat si aerisit chiar daca tu ai adaugat de fapt noi dulapuri, rafturi sau cutii.

5. Gandeste pe verticala

Tot designerul Elyza Brilliants ne sfatuieste sa folosim la maximum spatiul disponibil pe verticala. Exista in prezent nenumarate solutii inteligente care ne ajuta sa pastram camerele cat mai curate neaglomerate daca incepem sa folosim peretii mai bine.

6. Nu cumpara solutii de stocare inainte sa afli ce pastrezi si unde

 

In febra reorganizarii putem fi tentati sa ne cumparam mai multe cutii, cosuri, rafturi suspendate, sine glisante sau suporturi decat avem nevoie. Uneori se intampla sa le cumparam numai pentru ca aceste solutii sunt atractive vizual si foarte practice fara ca ele sa se potriveasca cu adevarat in sufragerie sau bucatarie. Afla mai intai ce obiecte pastrezi si in ce camere si abia apoi alege-ti solutiile de stocare si organizare potrivite.

7. Nu trebuie sa ascunzi absolut toate lucrurile dragute

Uneori in febra organizarii ne lasam dusi de val si ajungem in extrema in care ascundem prin cutii si sertare foarte multe lucruri care ne plac si pe care dorim sa le pastram. Designerii ne recomanda sa nu exageram, totusi. Decat sa arunci prin cutii si sertare diverse lucruri dragute, mai bine le lasi la vedere afisandu-le pe rafturi plutitoare sau pe o noptiera pe care o folosesti mai putin dar care arata extrem de bine impodobita cu mici obiecte decorative.

Tu cum iti reorganizezi casa? Ai la indemana solutii de stocare ingenioase sau preferi sa nu arunci si sa schimbi nimic?

Lasă un răspuns