A pune sau a nu pune tapet in 2020

Te intrebai daca un perete cu tapet se potriveste in casa ta? Sau mai bine vopsesti simplu peretii?
In general, tapetul este potrivit atunci cand vrei sa integrezi un design specific in decroul peretilor. Atunci cand alegi un tapet, trebuie sa fii sigura ca modelul se va potrivi planului tau pentru urmatorii ani, poate mai mult de un deceniu. In schimb, vopseaua iti permite sa faci o declaratie de stil teporara si foarte minimalista, in limita a cat permite o culoare sau un design geometric mare.

Stiind toate acestea, hai sa vedem cand si cum alegi sa investesti intr-un tapet fabulos si cand e mai bine sa optezi pentru o simpla culoare.

Tapet versus culoare – cum alegi

A pune sau a nu pune tapet in 2020

Peretii sunt cea mai mare suprafata disponibila pentru decor, din casa. Chiar daca iti place sa schimbi lucrurile prin casa in functie de sezon, in special de sarbatorile de iarna, peretii raman o constanta in decor.

Alegand tapetul alegi cea mai rapida varianta de a adauga o textura si un model peretilor.

Varietatea de modele disponibila in colectiile de tapet poate da viata unei infinitati de decoruri unice. De la modele extravagante cu paiete, margele de sticla sau sclipici, pana la modele texturate, geometrice, arabescuri, damascuri sau motive vegetale, gasesti ceva pentru fiecare proiect decorativ.

Alegand modele de tapet de inalta calitate nu mai trebuie sa iti faci griji datorita uzurii sau rupturilor. Unele modele pot fi chiar si curatate cu o carpa moale, indepartand urmele de praf si murdarie usoara.

In plus, modelele de tapet de calitate nu se decoloreaza in timp, deci nu trebuie sa iti faci griji pentru portiunile expuse constant la soare.

Pereti cu imperfectiuni si crepaturi?

Stim cat de urat arata peretii cu crepaturi, lovituri sau alte mici si mari imperfectiuni. Cu un tapet le poti masca definitiv.

Tapetul poate fi indepartat cand te saturi de el

Daca te organizezi bine, poti monta tapetul rapid in 1-2 zile, depinzand de suprafata. In functie de modelul de tapet si suportul pe care este pus, acesta se poate desprinde de pe perete in fasii, de jos in sus, dupa ce ai umezit in prealabil peretele.

Majoritatea modelelor de dezlipesc cu tot cu adezivul, insa sunt si situati in care e nevoie sa speli peretele de resturile de adeziv.

Daca tapetul e o investitie prea mare, opteaza pentru vopsea


Se aplica usor, se schimba usor, si in majoritatea cazurilor este mai ieftina decat tapetul. In plus, poti retusa oricand si poti schimba cat de des vrei culoarea. Practic, investitia in vopsea nu este la fel de mare in ceea ce priveste timpul pe care trebuie sa o tii.

La fiecare cativa ani poti sa reimprospatezi ambianta, fara sa iti para rau ca trebuie sa renunti si sa strici o frumusete de tapet care acum probabil nu mai e la moda.

In concluzie, tapetul inseamna de cele mai multe ori o investite mai mare de bani si timp cat trebuie sa il tii, dar in schimb, vopseaua o poti reimprospata odata la cativa ani, fara regrete.
In ceea ce priveste designul, vopseaua este o optiune plata, monotona, in timp ce tapetul aduce o bogatie de detalii, texturi, modele sau chiar iluzii optice hipnotizante.

Lasă un răspuns