Abecedarul perdelelor si draperiilor

Cate ferestre atatea perdele si o multime de culori. Pentru ca o fereastra fara perdele ne pare goala, am decis sa va povestim azi despre cateva modele populare de perdele care completeaza ambianta si transforma casa in acasa.

Pentru a decora un geam putem opta pentru diferite modele si materiale de perdele si draperii. Perdeaua acopera intr-o anumita masura geamul, fara a reduce semnificativ cantitatea de lumina. Draperia in schimb insoteste deobicei peredeaua si materialul folosit este mai putin transparent si reduce mult cantitatea de lumina care patrunde in camera.

Geam cu perdea si draperie pe suport metalic

Geam cu perdea si draperie pe suport metalic

Perdelele scurte se preteaza pentru geamul de la bucatarie sau pentru usile cu geamuri mari. Acestea se fixeaza direct pe rama geamului si acopera intreaga suprafata a geamului. Pentru a indeplini acelasi scop se pot folosi storuri romane, dar in acest caz trebuie sa folosit un material mai gros, precum cel din draperii, pentru a avea o tinuta buna.

Perdelele pot fi folosite cu succes pentru a delimita spatii din casa. O zona din living folosita pentru relaxare sau ca si spatiu de lucru, poate fi delimitat de o perdea de franjuri sau margele. Acestea pot fi fixate direct pe tavan.

Storuri romane

Storuri romane

In functie de ambianta dorita si tipul de mobilier, oferta de materiale pentru perdele este una foarte generoasa, de la voal, organza simpla sau creponata pana la batist.

Alegerea accesoriilor pentru perdea este la fel de importanta. Galeria pe care este agatata perdeaua poate fi una din lemn, cu aspect clasic sau o varianta mai moderna, cu sina, pentru spatii minimaliste sau pentru birouri. Ambele tipuri sunt disponibile fie in varianta simpla doar pentru perdea, sau perdea si draperie.

Cordon perdea

Cordon perdea

Incheiem cu butonul decorativ pentru a aduna draperia. Fie ca optam pentru o varianta fixa, montata pe perete, sau pentru un cordon care leaga draperia, acest accesoriu intregeste aspectul ferestrelor.

 

Lasă un răspuns