Accente cu tapet in dormitor

Se intampla de multe ori sa ramanem cu peretii goi in casa, cu care nu prea stim ce sa facem. In spatii bine definite precum dormitorul, acel perete gol poate fi decorat cu tapet, insa alegerea modelului potrivit si integrarea cu restul decorului sunt cheia reusitei.
Atunci cand vrei sa creezi detalii accent cu tapet in dormitor, tapetul este un mod foarte bun de a crea o ambianta spectaculoasa. Hai sa vedem cum poti face asta in patru moduri noi si interesante.

1. Tapetul care da tonul paletei cromatice

Alege un model de tapet uni atunci cand vrei o paleta monocromatica pentru dormitor. De exemplu, daca pentru tine culoarea ideala in dormitor este verde sau albastru, incepe cu pereti imbracati in aceasta culoare. Alegerea textilelor precum perdelele, lenjeria de pat sau covorul in diferite tonuri ale paletei cromatice va fi relativ usor.

2. Alege un perete accent imbracat in tapet

Daca vrei sa optezi pentru un perete accent decorat cu tapet, atunci poti alege un model indraznet in culori extravagante si texturi bogate. Acum e momentul sa decorezi cu acel tapet pe care ti l-ai dorit mereu si care va deveni accesoriul preferat din casa.
Alegerea peretelui e relativ simpla. Cel mai popular este peretele din spatele patului, insa oricare perete asupra caruia vrei sa atragi atentia este la fel de potrivit, in special daca alegi modele de tapet cu aspect de pictura murala.

3. Tapet in loc de tablia de la pat

Mobilierul este o investitie serioasa din bugetul alocat decorarii casei. Afla ca poti economisi fara a face compromis la stilul si aspectul final al decorului din dormitor, prin inlocuirea unei tablii de pat cu tapet.
Pentru un aspect cat mai elegant si rafinat, alege sa creezi un patrat sau un dreptungi cu tapet, ce va depasi latimea patului cu cel putin 20-50 cm. Marginile tapetului le poti ascunde cu plinte inguste pentru un aspect cat mai finisat.

4. Da textura peretilor prin tapet

Un tapet cu model in relief sau cu o textura delicata, este una dintre optiunile de care te poti bucura pe termen lung, fara a-ti face griji odata cu schimbarea trendului. Principalul avantaj al tapetului texturat este ca celelalte elemente din decor pot avea modele imprimate, fara a incarca vizual.
Printre cele mai populare texturi sunt piatra, lemnul sau caramida. Rezultatul final va fi un decor sofisticat si foarte contemporan.

Tu cum alegi sa decorezi peretii goi din casa? Optezi pentru tapet sau ii accesorizezi cu tablouri sau ii vopsesti? Spune-ne si noua in comentariile de mai jos.

Lasă un răspuns