Accente rustice pentru o ambianta ca acasa

Design-ul de interior contemporan cu tendinte minimaliste si postmoderne arata excelent atunci cand il intalnesti prin filme, reviste de specialitate sau site-uri dedicate arhitecturii urbane.

Cu toate acestea, multi dintre cei care au optat pentru un design modern spun ca astfel de decoruri, desi spectaculoase, se simt ca fiind undeori reci, neoferind o atmosfera calda.

Exista diverse trucuri pentru a face o casa sa devina acasa, dandu-i caldura, personalitate si intimitate cu ajutorul unor anumite accente.

Astazi vom vorbi despre accente rustice pe care le putem adauga oricarei incaperi pentru a crea acea atmosfera imbietoare si intima pe care ne-o dorim de la casa noastra.

  1. Cosuri impletite

Accente rustice pentru o ambianta ca acasaIn general impletiturile dau acel aer rustic pe care ti-l doresti, fara a exagera si fara a altera semnificativ design-ul tau contemporan. Poti incerca sa adaugi cateva piese de mobila din ratan de exemplu, sau poti sa alegi varianta cosurilor impletite din nuiele, paie sau materiale similare (panza cu incadratura de lemn de exemplu) fie in scop pur decorativ, fie in scop de stocare.

In sufragerie, un astfel de cos langa canapea iti poate adaposti o patura cadrilata usoara care sa te duca cu gandul la o seara in gradina sau revistele si cartile preferate, iar in baie iti poate fi de folos pentru a expune seturi de prosoape sau diverse produse de toaleta.

  1. Mobilier din lemn

Accente rustice pentru o ambianta ca acasaAccentele rustice mai evidente pot fi obtinute cu ajutorul mobilierului de lemn masiv, natur, putin prelucrat.

Intr-o bucatarie ultra moderna, bazata pe finisaje cromate si pe elemente din metal si sticla, o masa de lemn aduce exact acea caldura si culoare de care are nevoie orice camera pentru a-si imbogati atmosfera.

Acelasi truc se poate folosi si in sufragerii sau dormitoare, unde o comoda, un dulap sau o pereche de scaune schimba cu totul aerul rece pe care il dau tonurile de alb si gri moderne si inflexiunile metalice date de oramentele din metal si sticla.

Mobilierul de lemn natur poate veni insotit si de tapiterii cu motive rustice pentru un plus de culoare si ambianta.

  1. Cuverturi de pat, accesorii si textile decorative

Accente rustice pentru o ambianta ca acasaPoti incepe sa adaugi accente rustice inca de pe hol, folosind traverse de mocheta cu motive florale de exemplu sau modele traditionale.

Mai mult, poti adauga pernute decorative in sufragerie, o cuvertura colorata cu accente rustice pe patul din dormitor sau prosoape in culori si pasteluri naturale, in nuante ale pamantului, de la verde crud la ocru, pentru a oferi un plus de intimitate si confort oricarei incaperi din casa.

Desigur, poti sa te folosesti de asemenea de perdele, draperii, fete de masa si seturi de textile decorative pentru masa pentru a obtine acel efect rustic pe care ti-l doresti.

Tu ce elemente de decor rustic ai adauga in casa? Ai alege piese de mobilier, accente textile sau obiecte decorative specifice?

Lasă un răspuns