Alege inspirat urmatorul set de lenjerii de pat

Cercetatorii spun ca de-a lungul vietii, cel mai mare numar de ani ni-l petrecem dormind. Din acest punct de vedere, se intreaba designerii de interior, nu ar trebui ca patul in care ne petrecem atat de mult timp sa fie un sanctuar al confortului, al linistii si al relaxarii? Sigur ca da, raspundem noi, iar astazi vom vorbi despre lenjerii de pat ca si element esential al dormitorului, cea care ne asigura, pe langa patul in sine si saltea, cele mai placute experiente si senzatii.

Daca pana acum nu i-ai dat mare importanta lenjeriei de pat, considerand-o numai un accesoriu functional, hai sa vedem impreuna cum ar trebui sa alegi un set de lenjerii de pat pentru ca acesta sa iti ofere cele mai placute ore de somn si cele mai frumoase vise.

  1. Natura materialului si densitatea
Natura materialului si densitatea

Natura materialului si densitatea

Ai auzit deja de celebrele cearceafuri egiptene care sunt considerate un produs de lux costisitor? Ce or avea ele atat de special? Ei bine, specialistii in lenjerie de pat ne spun ca pentru a atinge cu adevarat relaxarea si fericirea in timp ce dormim, ar trebui sa tinem cont de materialul din care este fabricata lenjeria (bumbac, bumbac organic, Percale, combinatii pe baza de bumbac), dar si densitatea acesteia: numarul mare de fire inseamna, de cele mai multe ori, materiale moi, placute la atingere, care ne imbraca, mai mult decat ne invelesc.

Evita materialele sintetice si ia aminte la lenjeria de pat de satin – fabuloasa de altfel – dar care te va incalzi foarte repede. Lenjeria de pat din bumbac satinat insa este un vis devenit realiate!

  1. Confortul vizual
Confortul vizual

Confortul vizual

Prin asta intelegem simplu, asortarea lenjeriei de pat cu restul decorului din dormitor. Asa cum faci tot posibilul ca schema de culori din sufragerie sa fie bine pusa in evidenta, placuta, fara a deveni stridenta si fara a da senzatia de haos, asa si in dormitor lenjeria de pat face parte din decorul general.

Incearca sa iti descoperi stilul personal, sa combini culori si nuante si sa faci ca lenjeria de pat sa nu fie numai confortabila la dormit, ci si la privit.

  1. Adopta noi tendinte
Adopta noi tendinte

Adopta noi tendinte

Ai vazut ca in ultimii ani magazinele specializate de lenjerie de pat pun mai mult accent pe cearceafuri si mai putin pe seturi intregi de lenjerie (cu fete de perna si de plapuma identice).

Acesta este un trend la moda care pune accent pe accesorii: poti adauga unui cearșaf de foarte buna calitate perne decorative colorate sau cu diverse imprimeuri, cuverturi cu modele interesante, sau cuverturi uni, paturi care se asorteaza cu alte decoratiuni din camera etc.

Noile tendinte in lenjerie pun mai putin presiune pe gasirea acelui set perfect si unitar, si mai mult pe originalitate si inovatie.

  1. Albul merge la orice, oricand
Albul merge la orice, oricand

Albul merge la orice, oricand

Orice s-ar spune, lenjeria de pat alba, fina, grea si de calitate va fi la moda in orice epoca viitoare, pentru ca albul da senzatia de puritate, de liniste, de curatenie si de confort. Sigur, daca vrei sa vitalizezi patul, poti adauga cateva pernute colorate sau chiar un pled simpatic pentru un strop de culoare.

Cu toatea acestea insa, nimic nu este mai placut decat sa iti odihnesti mintea si trupul obosite intr-un pat alb, moale si pufos, in care lenjeria pare a fi menita sa te rasfete.

Tu ce fel de lenjerie de pat folosesti? Cauti seturile de lenjerie de bumbac, moi si confortabile, esti mai degraba predispus sa alegi lenjeria dupa culoare in loc de material, sau incerci sa combini toate aceste elemente de design si confort atunci cand cauti un nou set?

Lasă un răspuns