Amenajarea unei bucatarii mici

Bucatariile mici sunt prezente in aproape fiecare casa, iar cele mai ergonomice sunt cele care valorifica la maxim spatiul disponibil, sunt foarte bine organizate si au fost decorate inteligent. In acest articol noi ti-am pregatit cateva idei despre cum poti trasforma o bucatarie aglomerata intr-un loc in care sa te simti bine.

Spatii nefolosite

Amenajarea unei bucatarii mici

In fiecare bucatarie poti observa rapid care sunt spatiile moarte care ar putea fi folosite. Fie ca e vorba de un colt in care nu ai pus nimic, sau o zona in care ai putea atarna un corp suspendat, fiecare poate contribui la organizarea bucatariei si astfel eliberarea altor zone prea aglomerate.

Iluzii optice

Probabil ai aflat pana acum ca folosirea oglinzilor in decor creeaza iluzia de mai mult spatiu. Afla ca si in bucatarie pot fi folosite cu succes. Opteaza pentru a folosi o oglinda intre blatul de bucatarie si corpul suspendat de mobilier pentru a crea iluzia unui spatiu mai generos aici. Astfel, chiar daca blatul este mai ingust, optic el va parea mult mai mare.

Spatiile de pe dulapuri

De a lungul timpului ai adunat cateva ustensile de bucatarie mai voluminoase pe care le folosesti ocazional. Daca le tii in cutia orginala vor ocupa mult mai mult loc decat ai disponibil. Cumpara in schimb cateva cutii de depozitare din materiale impletite sau mate, cu capac, si aseaza-le deasupra mobilierului suspendat. Greutatea lor este mica si vor fi perfecte ca sa aduni ustensilele de care nu ai nevoie zilnic.

Mentine ordinea si curatenia

Alege cateva prosoape de bucatarie si manusa pentru cuptor pe care sa le pui la vedere aproape de aragaz si chiuveta. Inafara de acestea, evita sa pastrezi prea multe folii de impachetat, servetele de hartie sau alte accesorii la vedere pentru a nu aglomera vizual spatiul restrans. Iar daca vrei sa sa pui un covor dragut pe jos, opteaza pentru modele multifunctionale precum cele de interior/exterior pe care le poti curata usor de petele de grasime.

Ai o bucatarie mica sau mare? Spune-ne si noua cum ai amenajat-o in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns