Arta japoneza a organizarii casei cu Marie Kondo

Devenita senzatie internationala pentru ca a reusit sa puna la punct si cele mai dezordonate case, Marie Kondo aduce o gura de aer proaspat printre sfaturile de organizare ale casei, ale dulapului sau ale oricarui spatiu.
Mai jos gasesti sfaturile pe care Marie Kondo le pune in aplicare la fiecare noua provocare in organizare.

1. Foloseste cutiile transparente pentru depozitare

Stim prea bine problema dulapurilor aglomerate, in care rafturile inalte impiedica utilizarea optima a spatiului pe verticala. Aranjeaza toate obiectele in cutii transparente pe care le poti depozita una peste cealalta. Asa poti gasi si scoate mai usor orice din cutie, fie ca este vorba de cutia cu condimente sau conserve din camara sau cutia cu haine din dulap.

2. Despartitoare in sertare


Sertarele sunt un loc in care hainele tind sa devina un ghem incurcat in care sosetele nu isi mai gasesc perechea sau lenjeria este mereu dezordonata. Folosind un sistem de despartitoare, poti impacheta fiecare articol de imbracaminte separat si gasi rapid, dintr-o singura privire.

3. Cosurile impletite pentru baie

Un set de cosuri impletite este un mod bun de a depozita diferitele flacoane cu produse folosite in baie. Cosurile sunt usor de intretinut, iar diversitatea marimilor din piata le face accesibile pentru orice casa.

4. Cutii pliabile pentru jucarii

Jucariile copiilor sunt o sursa de dezordine in orice casa. Alege sa mentii ordinea depozitandu-le in cutii pliabile, in functie de tipul lor: piese lego, jucarii de plus, masinute, papusi. Jucariile vin si pleaca, insa cutiile pliabile le poti refolosi si la alte intrebuintari prin casa.

5. Rafturi pentru dulapurile inalte

Atunci cand inaltimea rafturilor este impractic de mare, alege sa imparti spatiul asa cum doresti cu rafturi de plastic sau metal. Sfatul il poti pune in aplicare in special in dulapul papucilor, pentru papucii josi precum sandalele sau balerinii.

6. Umerase pentru esarfe sau cravate


E mai simplu sa tii esarfele sau cravatele pe un umeras la vedere. Astfel eviti sifonarea, incalcirea sau chiar ratacirea modelului preferat atunci cand ai nevoie de el.

7. Cosuri de plastic pentru obiectele marunte sau fara sot

Fiecare are in casa acel sertar in care aduna obiectele marunte, ce nu apartin unei categorii anume. Oricare spatiu din casa poate beneficia de un cos de plastic in care sa aduni aceste obiecte marunte si sa mentii o mai buna ordine in jur.

8. Organizatoare transparente pentru sertare

Organizatoarele pentru sertare sunt cea mai buna idee pentru spatiile aglomerate precum sertarele de sub chiuveta din baie sau cele de la masuta de toaleta in care sunt cosmeticele. Folosind modele de marimi asortate, poti reda ordinea chiar si in cele mai dezordonate sertare, odata pentru totdeauna.

Acum ca ai aflat cum poti imblanzi si cele mai dezordonate spatii din casa, poti pune in aplicare sfaturile expertei Marie Kondo incepand cu urmatoarea curantenie.

Lasă un răspuns