Ce fel de stil minimalist ti se potriveste

Stilul minimalist a luat nastere de curand, la inceputul secolului al XX-lea si se traduce prin mobilier si decoratiuni simple. Decorul este unul aerisit si luminos, potrivit mai ales locuintelor in care spatiul reprezinta o problema presanta.  

Simplitatea este asadar ceea ce defineste minimalismul. Cu gandul acesta ar trebui sa inceapa procesul de reamenajare al case tale in acest stil!

Cum sa exprimi foarte mult cu cat mai putin? Noi iti propunem 3 tipuri de stil minimalist care s-ar putea sa te inspire daca iti doresti un design simplu, dar de efect.

  1. Estetic minimalist

Ce fel de stil minimalist ti se potrivesteDin moment ce este vorba despre vizual, este simplu de inteles. Nonculorile sunt la ele acasa si asa cum indica si numele, stilul de viata minimalist va functiona doar cu strictul necesar, renuntand la tot ce e de prisos. Pentru a degaja vizual spatiul, peretii sunt zugraviti in alb, iar pentru a lasa lumina naturala sa patrunda in interior se creeaza cat mai multe deschideri. Daca iti doresti sa te intorci acasa intr-un spatiu simplu, elegant si usor de intretinut, acest tip de stil minimalist este optiunea ideala.

  1. Esential minimalist

Ce fel de stil minimalist ti se potrivesteStilul minimalist inseamna de asemnea inlocuirea mobilei masive cu una simpla. Mobilierul este redus la minimul necesar, fiind de asemenea multifunctional. Esentialul exclude orice ingramadire de obiecte si mizeaza foarte mult pe forme simple, in culori neutre. De exemplu, biblioteca este inlocuita cu rafturi, decorate cu obiecte putine si simplu desenate. Alaturi, peretele alb se poate transforma in ecran pentru proiectia filmelor. Ce zici?

  1. Abstract minimalist

Ce fel de stil minimalist ti se potrivesteTermenul abstract este insa mult prea general. Ceea ce acest tip de stil presupune este inlocuirea clasicelor piese din ceramica cu piese mai abstracte, de diferite forme, care imita elemente naturale precum lemnul sau piatra. Obiectele sunt asadar reduse la formele lor geometrice elementare si prezentate intr-o maniera impersonala. Daca doresti sa-ti faci casa remarcata prin decoratiuni inedite, acest tip de mimimalism ti se potriveste de minune!

Rolul stilului minimalist este asadar sa te scape de haos, aducand in casa ta simplitaeta si ordinea lucrurilor. Tie care ti se potriveste cel mai bine?

Lasă un răspuns