Ce spun designerii despre tendintele decorative in 2020

Cand vorbim despre design interior, fiecare an aduce noi tendinte decorative bazate atat pe evolutia trendurilor anului precedent, cat si a contextului socio-cultural in care ne aflam.

Daca anul 2019 a pus pret, pe de o parte, pe spatiul personal, pe minimalism si confort si, pe de alta parte, pe recuperarea valorilor trecute – accente retro-glam si finisaje shabby-chic, specialistii intuiesc ca tendintele de deisgn interior in 2020 vor continua aceste principii intr-un mod aparte, mai puternic si mai bine definit.

Iti propunem, asadar, cateva tendinte de design in 2020 care vor putea fi personalizate in functie de fiecare utilizator in parte.

Intoarcere la natura

Cand vorbim despre texturi, trebuie sa mentionam ca sunt apreciate cu precadere cele naturale. Indiferent de forma pe care o ia acest principu de baza al designului interior in 2020, importanta naturii este evidentiata de orice abordare vizuala in interioarele contemporane.

Design biofilic, accente rustic-chic sau noile interioare nordice, amenajari eclectic-glam sau retro, toate trebuie construite in jurul naturii – prezenta prin imprimeuri sau tablouri sau prin materialele folosite.

Inspiratie de design minimalist

Ce spun designerii despre trendurile decorative in 2020Acest decor evidentiaza liniile curate si o paletă monocromatica care incorporeaza o gama de culori neutre si nuantele lor diferite. Exista un plan deschis si un mobilier multifunctional. Suprafetele plane si netede, liniile puternice si ascutite subiliniaza natura esentiala a fiecarui oboect decorativ.

Utilizarea diferitelor textile ofera caldura, textura si o dimensiune suplimentara pentru fiecare cameră.  Draperiile, lenjeriile de pat si covoarele din diferite materiale textile, cum ar fi bumbacul sau inul sunt amestecul perfect de lux si confort.

Noul Scandinav

Ce spun designerii despre trendurile decorative in 2020Unul dintre cele mai longevive stiluri de design din istorie, stilul scandinav isi gaseste un loc in topul preferintelor in amenajari si in urmatorul an. Readus in centrul atentiei sub numele de Noul Scandinav, aceasta reinterpretare a clasicului stil nordic aduce un plus de rafinament si il aliniaza la principiile de baza ale designului interior in 2020.

Noul Scandinav aduce elemente vegetale si texturi nespecifice zonei de Nord, poate fi personalizat cu o lustra glam in nuante aramii si poate accepta compozitional decoratiuni sau detalii de inspiratie japoneza.

Tie care stil ti se potriveste?

Lasă un răspuns