Contraste: covorul si ambianta

In design, echilibrul sta la baza oricarui plan de amenajare. Iar pentru ca nu toti suntem curajosi sa optam pentru combinatii indraznete, piesele de mobilier le vom asorta cu perdelele, draperiile si, bineinteles, covorul.

Un covor bine ales, dintr-un material usor de curatat, cu un model interesant, isi va gasi locul in casa si dupa ce vei redecora.

Magazin Atria: Covor Patara

Trendul pentru mobilier in culori inchise precum wenge, stejar sau abanos, va crea o ambianta inchisa, sobra. Contrabalanseaza paleta decorului cu ajutorul unui covor cu o cromatica deschisa, in culori pastelate sau nuante de crem-vanilie.

Magazin Atria: Covor Trance

Este bine cunoscut efectul optic dat de culorile deschise, sau de alb. Deci, o camera mica decorata in nuante deschise va parea mult mai spatioasa, iar covorul nu poate face exceptie. Pentru ca stim ca alegerea unui covor in culori foarte deschise va fi deosebit de pretentios, poti alege modele cu jocuri geometrice lejere dispersate peste fundalul deschis.

Magazin Atria: Covor Sevilia

Atunci cand decorul este unul predominat neutru, cromatica covorului poate revigora intreaga ambianta, formand un contrast la podea. Imprimeurile viu colorate, cu flori stilizate sau pete de culoare pot salva decorul pana atunci monoton.

Magazin Atria: Covor Patara

Exista si cazuri in care decorul este unul matur, clasic, in care se doreste un covor care sa mentina aceasta nota. Un joc indraznet de culori precum mov, negru si roz, creeaza un design actual care completeaza si asigura echilibrul decorului pentru o ambianta confortabila.

In functie de ce criterii alegi covorul pentru acasa? Spune-ne si noua intr-un comentariu in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns