Cu gandul la primavara si la combinatii decorative cu verde si roz

Chiar daca iarna este inca in toi, sigur ca putem sa visam cu ochii deschisi la primavara care isi va face simtita prezenta nu peste mult timp. Si daca ne gandim la primavara si la explozia de culori care ne va imbata privirile, cu siguranta ne vin in minte acele combinatii naturale splendide, de flori colorate impanzind campii verzi si de vaze pline cu buchete multicolore.

Daca vrei sa „chemi” primavara mai repede si sa o aduci in casa ta, hai sa vedem impreuna astazi cateva idei decorative ce folosesc verdele si rozul ca elemente coloristice principale. Ce poate fi mai frumos decat sa recreezi maretia si simplitatea naturii chiar in casa ta?

Sufrageria minimalista, cu personalitate

1Asa cum iti spuneam si cu alte ocazii, nu este nevoie sa aglomerezi spatiul cu obiecte diferit colorate pentru a introduce o noua culoare (sau combinatie de culori) in sufrageria ta. In acest exemplu culorile sunt folosite cu moderatie, mergandu-se pe tonuri mai inchise, in „pete” bine alese.

O singura pernuta decorativa roz poate face un spatiu in culori neutre sa arate cat se poate de viu, mai ales daca este asortata cu un corp de biblioteca intr-o calda nuanta de oliv. Mai mult, perdelele, draperiile sau galeriile pot da culoare unei incaperi si se preteaza excelent la combinatia de verde-roz pe care ti-o doresti.

Domitorul adorabil

2Multi designeri de interior s-ar putea sa te sfatuiasca sa nu alegi nuante prea puternice de roz sau verde atunci cand iti decorezi dormitorul.

Culorile vii si mai ales aceasta combinatie pare sa fie preferata pentru camerele copiilor si nu ale adultilor. Dar asta nu inseamna ca nu poti face unele combinatii curajoase.

Poti opta pentru varuirea peretilor si a tavanului in roz si verde si poti atenua puterea culorilor prin plasarea inteligenta de lampi. Cel mai simplu, desigur, este sa alegi mobila sau un covor albe in aceasta situatie. Invers, lenjeria de pat in combinatie roz-verde, perdelele si draperiile sau chiar pernutele decorative pot da culoare unei camere varuite in tonuri neutre, deschise.

Bucataria rustica

3Petrecem foarte mult timp in bucatarie, de aceea aceasta ar trebui sa ne dea de fiecare data cand ii pasim pragul un sentiment de confort, de liniste si de bucurie.

Numai imaginatia iti poate fi obstacol atunci cand alegi un decor roz-verde pentru bucatarie. Fie optezi pentru verdele-neon, usor de gasit in mobilierul de bucatarie modern, bazat pe inox si sticla, fie pentru un mobilier vintage, in verde natural, cald si imbietor.

Accesoriile roz pot varia de la prosoapele de bucatarie pe care le alegi, pana la seturile de farfurii pe care le expui la vedere. Poate fi vorba despre covorase, vaze cu flori, varul peretilor, scaunele, seturile de masa, fata de masa etc.

Indiferent ce nuante alegi, ele trebuie ca impreuna sa te faca sa te simti ca acasa, clipa de clipa.

Baia ultra-moderna

4La fel ca si in bucatarie, baia iti permite sa pui in practica o sumedenie de idei creative care sa puna in valoare combinatia de roz si verde. Poti alterna placile de faianta si gresie intre ele, poti adauga o perdea de dus vesela, poti pune covorase de baie intr-una din cele doua culori, adauga prosoape sau halate de baie pentru o nota de culoare si contrast sau poti merge atat de departe incat sa iti cumperi instalatiile sanitare in culoarea care vrei sa domine.

Tu ce alte idei ai in legatura cu combinatia de verde si roz? Cum planuiesti sa aduci primavara in casa ta cu ajutorul elementelor de design interior?

Lasă un răspuns