Culorile Pantone 2016 in bucatarie

Cand vine vorba despre tendintele in culori, Pantone este autoritatea suprema. Daca in anii trecuti specialistii Pantone alegeau o singura culoare a anului, insotita de cateva secundare, in 2016 surpriza de care ne bucuram cu totii este ca au fost alese doua culori.

Prima este Serenity – un albastru deschis, destul de rece, dar care indeamna la visare, meditatie si relaxare. Cea de-a doua se numeste Rose Quartz si este un roz pal, placut, aducand vag cu tendintele Shabby Chic si cu naturaletea unor petale de flori suave.

Nu surprinde pe nimeni faptul ca designerii de interior au imbratisat intr-o clipa aceste noi tendinte in coloristica anului 2016 si au prezentat deja cateva proiecte dedicate in mod special… bucatariilor.

Desigur, aceste culori pot fi folosite pentru a redecora si infrumuseta orice tip de camera, dar se pare ca in acest an bucatariile sunt cele mai bine puse in valoare de combinatiile cu albastru seren sau roz catifelat.

  1. Dulapurile colorate… asimetric

1In ultimii ani mobila de bucatarie pare sa fi captat atentia designerilor de interior si sa devina subiectul lor de experimente. Daca ai observat ultimile tendinte, ti-ai dat seama probabil ca nu se mai poarta dulapuri de bucatarie de aceeasi culoare si sus – pe perete si jos – cele de sub blat. Din contra, se doreste obtinerea unui efect de tip „gradina de flori” – un amestec placut de culori naturale care nu oboseste ochiul si confera o atmosfera degajata, relaxanta si vesela.

In acest model de design, desigur ca Rose Quartz si-a gasit repede locul, devenind culoarea preferata pentru dulapurile de bucatarie suspendate, intr-un subtil contrast cu restul de mobilier alb si cele cateva accesorii de bucatarie viu colorate.

  1. Un albastru cu nimic mai prejos decat cel regal

2Un trend interesant este uniformizarea unei bucatarii prin folosirea aceleiasi nuante de culoare pentru tot: pereti, dulapuri, usi, accesorii.

O bucatarie ce infatiseaza albastrul Serenity in toate detaliile ei arata luxos si elegant, mai ales daca notele de constrast sunt date de culoarea natur a lemnului parchetului sau a blatului de bucatarie.

Cateva corpuri de iluminat bine alese, care dau o lumina curata si prietenoasa, desavarsesc aspectul acestei bucatarii impunatoare prin simplitatea ei.

  1. Bleu, roz si chic-ul parizian in orice bucatarie

3Nu sustine nimeni ca trebuie sa iti renovezi intreaga bucatarie pentru a fi in tendinte. Nu este necesar nici sa schimbi gresia sau faianta, culoarea tavanului, sa inlocuiesti mobila complet sau sa faci investitii enorme.

Cand vrei sa aduci o noua culoare in viata ta si sa o pui in valoare cu minim efort, trebuie sa te gandesti in primul rand la accesorii. Aici avem un frigider model retro in albastru Serenity, combinat in mod fericit cu blatul de bucatarie ce bate in roz si cu alte elemente decorative plasate pe rafturi.

Dar nu este obligatoriu sa iti schimbi frigiderul. Gandeste-te la perdele Rose Quartz combinate cu scaune de lemn simplu vopsite in bleu Serenity. Gandeste-te la pernute decorative, seturi de masa, seturi de vase de bucatarie sau chiar fasii de tapet frumos integrate printre dulapurile suspendate sau aplicate pe pereti.

Ce parere ai despre aceste doua culori-vedeta ale anului? Spune-ne si noua cum iti imaginezi decorul cu ele!

Lasă un răspuns