Cum alegem lenjeriile de pat potrivite

Planuiesti sa reimprospatezi atmosfera dormitorului, acum ca vara si-a intrat oficial in drepturi? Cu un buget redus si cateva textile & obiecte decorative bine alese, camera ta isi poate transforma rapid lookul, intr-un chic, dar confortabil. Si cum o mare parte din timp ne-o petrecem dormind, e nevoie sa ne asiguram ca alegem lenjeriile de pat si pernele potrivite, pentru a avea parte de un somn odihnitor.

A. Primul lucru care trebuit luat in calcul e marimea patului. Alege-ti lenjeriile de pat in functie de dimensiunile patului, pentru ca acestea sa fie cat mai comode si estetice. Cearceaful trebuie sa fie intotdeauna mai mare ca salteaua, cu aproximativ 15 cm in fiecare parte.

B. Pentru lunile de vara, cele mai potrivite sunt lenjeriile din bumbac 100% sau lenjeriile din percale, care nu retin caldura si se comporta bine si dupa spalare. In plus, bumbacul se sifoneaza mai greu si rezista mai mult in timp, decat celelalte fibre. Tot bumbacul este cel care protejeaza mai bine pielea si previne transpiratia in timpul noptii. Pentru protectia saltelei se pot folosi husele pentru pat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C. Daca ai gasit modelul favorit de lenjerie de pat, dar pernele nu se potrivesc ca dimensiune cu cele din set, alege varianta mai simpla – inlocuieste fetele de perna, cu unele in aceleasi nuante cu noua lenjerie de pat.

D. Pentru ca noul decor sa fie pe masura asteptarilor, alege lenjeriile de pat, in stilul in care este amenajata camera. Daca ai o mobila moderna, si alte accesorii cu linii verticale sau orizontale, alege o lenjerie de pat mai simpla, in doua culori, cu sau fara forme geometrice. Pentru un dormitor romantic, decorat cu tapet sau perdele cu motive florale, alege o lenjerie de pat in tonuri pastele, cu cateva motive florale, care sa completeze decorul. Tot pentru dormitoarele cu iz romantic sunt ideale lenjeriile albe, din bumbac satinat. Adauga cateva perne decorative in tonuri calde, alaturi de obiecte decorative vintage si atmosfera devine una de poveste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E. Daca nu ai in plan achizitionarea periodica a unor noi lenjerii, investeste in lenjerii de calitate, din bumbac satinat si alege culori care pot fi ulterior combinate usor cu alte nuante din incapere. Combinatiile de alb si tonuri neutre (bej, maro deschis) sunt cele mai potrivite, in acest caz. Acestea se potrivesc atat pentru dormitoarele in stil clasic, cu tapet si mobilier din lemn masiv, cat si pentru dormitoarele contemporane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F. Combina creativ culorile din incapere. Poti alege lenjeriile de pat si in functie de nuantele peretilor. De exemplu, pentru o camera vopsita in tonuri de roz sau rosu pastel, o lenjerie de pat fucsia e alegerea potrivita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 G. Nu uita de cuverturi! La Atria, gasesti o gama variata de cuverturi colorate, ce se integreaza in stiluri diverse de design interior, de la cel clasic, pana la cel minimalist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns