Cum amenajezi un umbrar in curtea casei

Sa locuiesti la casa si sa te bucuri de un spatiu generos in curte, pe terasa sau pe peluza este o mandrie si o placere greu de egalat. Vara, desigur, dorim sa petrecem cat mai mult timp liber afara, in aer liber, relaxandu-ne si distrandu-ne alaturi de cei dragi. Si ce poate fi mai placut decat sa te retragi sub un umbrar intr-un spatiu confortabil in care sa iei masa, sa citesti sau sa te relaxezi?

Amenajarea unui umbrar la tine in curte nu este o operatiune foarte dificila. Trebuie sa ai in vedere un buget, pentru ca de restul de ocupam noi! Hai sa vedem astazi cateva idei pentru un umbrar modern, placut si durabil!

  1. Vela impermeabila

1Daca micul tau spatiu de luat masa sau de relaxare este o adevarata corabie a confortului, atunci o vela impermeabila pe post de acoperis este elementul final care va desavarsi decorul. Astfel poti avea umbra si racoare intr-o maniera usor de implementat si deloc costisitoare, precum si protectie impotriva acelor ploi de vara pe care le vei putea savura de pe terasa.

Ai grija sa montezi vela astfel incat sa fie rezistenta nu numai la ploaie, ci si la vant, si inclinata suficient pentru a permite apei de ploaie sa se scurga in gradina si nu pe terasa sau in curte.

  1. Prelata retractabila

2Exista nenumarate sisteme de prelate si semi-acoperisuri retractabile (motorizate sau manuale) pe care le poti folosi in vederea crearii unui umbrar. Cand ai nevoie de umbra desfaci prelata, iar cand ai nevoie de soare, o strangi. Aceste sisteme vin si cu propriile solutii de strangere si stocare (casete foarte aratoase care nu afecteaza cu nimic design-ul casei). Astfel de sisteme sunt potrivite pentru balcoane largi, terase si verande.

  1. Acoperisul verde

3Daca vrei sa profiti la maximum de spatiul tau in aer liber si de tot ceea ce natura are sa iti ofere, atunci acoperisurile verzi sunt solutia ideala pentru tine. Un cadru metalic care acopera toata zona de relaxare, masa, sau distractie este numai inceputul. Urmeaza alegerea unor plante cataratoare si agatatoare care vor imbraca respectivul cadru si care se vor transforma in acoperisuri verzi.

Ai grija la iedera, totusi! Desi tine umbra si racoare, iedera are tendinta de a acapara totul in calea ei si se poate extinde incontrolabil. Exista insa numeroase specii de plante cataratoare ornamentale, parfumate, cu flori si chiar fructe care se pot transforma in acoperisuri verzi.

  1. Acoperisul transparent

4Daca vrei sa transformi un spatiu de pe proprietatea ta intr-un fel de camera permanenta, atunci ai nevoie de un acoperis permanent. Una dintre solutii este reprezentata de acoperisurile transparente sau translucide care tin departe de tine ploaia sau vantul. Pentru a fi sigur ca soarele nu iti va crea totusi probleme, poti alege un astfel de acoperis dotat cu pigment de culoare. Un arhitect iti va fi necesar pentru a te asigura ca acest tip de umbrar permanent nu va duce la crearea efectului de sera.

  1. Umbrela rustica

5Desigur, daca vrei umbra deasupra mesei de pe terasa, poti rezolva lucrurile foarte simplu cu o umbrela specifica, dedicata teraselor. Daca vrei o solutie mai permanenta si mai potrivita unui design care imbina exotismul cu rusticul, poti construi un acoperis de tip umbrela din bambus, paie sintetice, stuf sintetic etc. Astfel de acoperisuri sunt rezistente in timp si la intemperii, arata excelent si pot fi adaptate la o mica terasa de lemn, la un spatiu mai larg de luat masa sau la o zona de bucatarie / bar in aer liber.

Tu cum ti-ai amenaja un umbrar la tine in curte sau pe terasa? Ce alte idei mai ai?

Lasă un răspuns