Cum amenajezi un colt de rai in balcon

Balconul unui apartament este un loc pretios pentru multe familii. De nenumarate ori, din lipsa de spatiu, balconul devine o camera in plus a casei, un depozit in aer liber pentru diverse lucruri, uscatorie, debara si sera in acelasi timp. Cu toate acestea, designerii de interior ne recomanda sa folosim balcoanele, fie ele mai mari sau mai mici ca zone de confort si comunicare cu exteriorul. Nu trebuie sa reamenajezi intreg balconul sau sa elimini aspectul lui functional si practic, ci este suficient sa il regandesti.

Un mic colt de rai in balconul tau iti poate oferi clipe de liniste, relaxare si odihna, fara ca tu sa investesti mult timp, efort sau bani. Hai sa vedem impreuna cum iti poti amenaja un colt personal de bucurie si impacare, mai ales intr-un balcon deschis, ca tu sa te bucuri de aer, soare si peisaj si astfel sa te simti excelent la tine acasa.

Creeaza un spatiu confortabil numai cu cateva elemente

amenajarea balconului

Desi pentru exterior se recomanda mobila speciala, rezistenta la conditiile climaterice, nu trebuie sa detii o terasa de proportii si nici sa investesti in mobilier de gradina pentru a te simti bine in propriul balcon. Este suficient sa alegi un scaun confortabil, in stil rustic, un covoras colorat si niste perne pentru a crea un spatiu numai al tau. Daca locul nu iti permite instalarea unui scaun moale si relaxant, poti opta pentru una dintre acele perne mari, umplute cu granule de silicon, pe care le poti duce din sufragerie in balcon atunci cand ai chef sa privesti un apus de soare, sau sa iti bei cafeaua dimineata la aer curat.

Creeaza un spatiu intim

amenajarea balconului 2

Stim bine ca in cele mai multe situatii, nu prea stam des pe balcon, mai ales in cele deschise, pentru ca la fel de bine cum vedem noi in balcoanele vecinilor, exact la fel vad si ei in balconul nostru. Asta nu ar trebui sa te impiedice sa te bucuri de putina intimitate, de aceea creaza un „zid” intre tine si ochii iscoditori ai celorlalti montand niste jaluzele, o draperie  sau o perdea simpatica si originala, ascunzand un colt al balconului cu plante ornamentale sau cu diverse alte solutii ingenioase.

Adu putina viata in balconul tau

amenajarea balconului 3

Daca chiar vrei sa construiesti un mic colt de rai intr-un spatiu atat de restrans, imbratiseaza ideea plantelor si a florilor in ghivece. Daca esti cu adevarat indraznet, poti sa iti construiesti cu un pic de ajutor o gradina verticala pe una din laturile balconului. Nu trebuie sa exagerezi si umpli intreg spatiul cu ghivece plasate pe podea sau atarnate de diverse bare sau jardiniere. Sunt suficiente cateva care sa dea culoare si viata micului tau spatiu intim si confortabil.

Fa in asa fel incat sa nu te deranjeze nimic

amenajarea balconului 4

Vara, cand este cald si vrei sa te relaxezi seara, poti sa te bucuri de micul tau colt colorat, confortabil si inmiresmat din balcon. Daca ai loc, o masuta joasa cu cateva lumanari ornamentale si o carafa cu limonada iti vor fi cele mai bune prietene. Cu toate acestea, daca te deranjeaza insectele, care vor veni inevitabil sa te „cerceteze” impreuna cu sursele tale de lumina, sau caldura de afara este prea mare ca sa o poti suporta, adauga mici elemente care nu vor ocupa mult spatiu, dar care iti vor face sederea mai placuta. Un mic ventilator pe baterii iti va oferi racoarea mult visata, iar un aparat cu ultrasunete contra tantarilor de exemplu, iti va asigura acele minute de liniste de care ai nevoie.

Tu te-ai gandit vreodata sa iti redecorezi balconul astfel incat sa ai parte de un mic colt confortabil si placut numai pentru tine? Ai incerca sa pui in practica astfel de idei?

Lasă un răspuns