Cum sa decoram gradina

Ce poate fi mai relaxant, decat o seara petrecuta in gradina, alaturi de prieteni dragi si limonade dulcege, intinsi pe o canapea plina de perne colorate si pufoase?

Si cum orice gradina are nevoie de un iz de organizare, inspiratie si indemanare, astazi iti prezint cateva idei deco-inspirate pentru personalizarea spatiului de socializare & relaxare din gradina sau terasa. Sa nu uitam ca ideile chic nu au neaparat nevoie de bugete consistente, pentru a fi puse cu succes in practica!

1.  Incepe prin a delimita spatiul de relaxare de restul gradinii, conturand astfel o mini-insula. Pentru o nota intima & eleganta, foloseste draperiile colorate, agatate pe suporturi metalice. Planteaza in jur gard viu! Daca esti in cautarea unei solutii atipice, recicleaza creativ vechile usi sau bucati din mobilier si foloseste-le in decorul noului spatiu din gradina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Un element cheie in decorul gradinii e mobilierul pentru exterior. In varianta cu buget redus poti opta pentru reconditionarea, prin vopsire/lacuire a mai vechilor piese de mobilier. Foloseste plante decorative mai mari sau mini copaci, pentru a inconjura cu verdeata spatiul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Personalizeaza intrarea in gradina, folosind arcade din lemn, acoperite de florile tale preferate! Poti opta pentru pastrarea gazonului sau poti delimita zona de relaxare, folosind pietre de pavaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Daca esti pasionat de arta, decoreaza-ti gradina cu cateva piese chic: un  felinar vintage, o statueta sau un tablou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Alege o masa in stil vintage si decoreaza-o tematic, folosind flori, borcane decorative si fete de masa inflorate. Nu uita de nelipsita umbrela racoroasa, pentru zilele toride de vara…:) Decoreaz-o cu lampi pentru exterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. O canapea sau un hamac…? Sau poate le preferi pe amandoua. Personalizeaza-ti canapeaua de exterior cu o cuvertura colorata si perne decorative, numai bune pentru cuibarit cu o carte in mana si o limonada rece! Gasesti la Atria o colectie variata de cuverturi si fete de perne colorate! In plus, pernele se potrivesc si pentru decorul hamacului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. In zona de relaxare nou creata, un covor decorativ (in ton cu atmosfera nou creata) adauga o nota subtila de stil. Adauga 2 fotolii decorative mai mari, iar decorul incepe incet, incet sa semene cu unul de poveste!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce alte idei decorative pentru gradina, ai pus deja in aplicare?

Surse imagini: bhg.com, sunset.com

 

 

Lasă un răspuns