Cum decorezi camera adolescentilor

Aflati intre doua varste, adolescentii nu mai pot fii considerati copii, iar decorul care ii inconjoara incepe sa reflecte acest lucru. Atunci cand vine vorba de actualizarea decorului unei camere, trebuie sa privesti inainte, spre persoana adulta in devenire si sa renunti, pe cat se poate, la influentele din camera copilului de acum cativa ani.

Inainte sa iesi la cumparaturi, trebuie sa iei in considerare ca aceasta camera e mai mult decat un dormitor. In aceasta camera vin prieteni in vizita, se fac temele si se creeaza amintiri alaturi de persoanele dragi. Deci, decorul pe care il alegi trebuie sa fie practic si versatil.

Cu ce incepi

Cel mai bine incepi de la alegerea patului. Cu cat este mai mare cu atat mai bine. De cele mai multe ori un pat dublu e o alegere pe gustul tinerilor cat si al parintilor. Avantajul alegerii unui pat dublu in locul a doua paturi single e ca patul dublu ocupa spatiul mai eficient si poate fi asezat in centrul camerei sau la margine, langa perete.

Un alt avantaj e ca acest pat poate acomoda musafiri veniti in vizita foarte rapid.

Mai ramane sa alegi lenjeria de pat potrivita dimensiunii, si a unei saltele potrivite pentru tanarul aflat inca in crestere.

Decorul peretilor

La varsta adolescentei, fiecare isi exprima personalitatea in moduri cat mai unice. Pentru a incuraja asta, poti alege sa personalizezi unul dintre peretii camerei pentru un accent splendid ce nu va trece neobservat. Optiunile decorative incep de la a vopsi peretele in motive geometrice, in a aplica un fototapet creativ ce reda o imagine spectaculoasa, sau varianta mai sofisticata e alegerea unui tapet. Modelele de tapet lavabil si super-lavabil iti ofera posibilitatea intretinerii usoare si a durabilitatii in timp.

Un loc comod de stat cu prietenii


Probabil cel mai important aspect al camerei e rolul de loc de stat cu prietenii in timpul liber. O varianta e statul pe pat, dar mult mai comod e amenajarea unui colt dedicat pentru asta. Il poti delimita de cativa tabureti sau pouf-uri si de un covor pufos si calduros in mijloc. Niste perne decorative pot fi si ele comode de stat pe jos, daca dimensiunea camerei nu iti ofera loc de prea mult mobilier.

Lasa-l sa isi puna amprenta asupra decorului


Fiecare tanar are o pasiune. De la muzica, dans, desen, sporturi de performanta pana la design si alte inclinatii artistice. Lasa-l sa isi puna amprenta asupra decorului cu trofeele pe care le-a obtinut, arta pe care a creat-o, sau echipamentele pe care le foloseste in activitatile desfasurate. Aceste elemente definitiveaza personalitatea camerei si ii dau aerul de acasa.

Ai trecut prin aceasta faza cu copii tai? Spune-ne si noua cum ai gasit echilibrul intre ce isi doresc ei si ce vrei tu pentru ei in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns