Cum decorezi pet-friendly casa

Odata ce ai un animal de companie in casa e greu sa iti imaginezi cum ar arata viata fara acesta. Insa, chiar si cele mai bine dresate animale de companie inseamna curatenie in plus si decor amenajat cu gandul si la ele.
Pentru cei care au un patruped in ingrijire, am pregatit 4 idei decorative pet-friendly si foarte usor de pus in aplicare.

1. Alege materiale rezistente pentru tapiterii

Cea mai rezistenta tapiterie e cea de piele naturala. Comparativ cu alte optiuni, pielea rezista de patru ori mai bine la uzura si obiceiurile animalelor de talie mare. Daca detii un caine de vanatoare sau cu tendinte de a roade sau zgaria cu labele, o canapea de piele va rezista cel mai bine acestor tendinte.

2. Alege inspirat culoarea tesaturilor din casa

Pentru cainii si pisicile care lasa par, curatenia zilnica a covorului sau canapelei este obligatorie. Dar daca mai adaugi si tesaturi albe sau negre in combinatie cu o blanita de culoare opusa, fiecare fir va atrage instant atentia. Daca nu ai in plan sa schimbi canapeaua, poti sa o protejezi cu o patura mare sau un cearceaf cu elastic, care sa fie intr-o culoare neutra. Astfel curatenia e mai rapida si nici oaspetii tai nu vor remarca instant firele de par.

3. Protejeaza-ti pardoseala… cu stil

Chiar si cea mai atent ingrijita blana va lasa urme pe pardoseala in perioadele de naparlire. Alege covoare cu modele geometrice si in culori pe care nu se va vedea instant parul. Astfel, covorul va limita raspandirea parului prin toata casa, iar curatenia va fi mai usoara si rapida pentru tine.

4. Paturile si pledurile sunt un ajutor practic

Fotoliul preferat al patrupedului este mult mai usor de curatat cand il acoperi cu o patura sau un pled. Aceeasi regula se aplica si scaunelor tapitate din camera de zi, pe care le poti proteja cu perne pentru sezut. Nu uita de patul din dormitor. O cuvertura este o alegere eleganta in general, dar intr-o casa cu caine sau pisica, ea va proteja lenjeria de pat si pernele de firele de par ale animalelor de companie care isi fac culcus aici.

Tu cum iti intretii casa cu un animal de companie? Spune-ne si noua parerea ta intr-un comentariu.

Lasă un răspuns