Amenajarea cu lumini a gradinii sau terasei

In cazul in care locuiesti la casa inseamna ca stii cat sunt de importante o curte sau o gradina luminate astfel incat sa fie puse in valoare florile, aleile sau terasa. Fiecare element de design al gradinii tale joaca un rol important, insa amenajarea cu lumini este cea care poate sa transforme complet aspectul acestui spatiu.

Hai sa vedem impreuna cum poti monta luminile in gradina sau pe terasa in asa fel incat acestea sa aiba atat un rol practic, functional, cat si unul decorativ.

  • Inainte de toate, daca nu ai o priza exterioara, asigura-te ca ai un cablu de extensie exterioara.
  • Investeste in lampi de calitate pentru gradina sau terasa.
  • Opteaza pentru modele rezistente la apa, care pot fi utilizate de la un an la altul.
  • Copacii, gardurile, streasinile casei tale sunt suporturi perfecte pentru instalarea carligelor de montare.
  • Odata ce ai instalat carligele, esti gata sa adaugi luminile.

Sconturi de perete

Amenajarea cu lumini a gradinii sau teraseiSunt adesea folosite pentru a ilumina terasele sau locurile de trecere. Poti opta pentru modele excentrice pentru a da o originalitate fatadei casei tale, fie modele sobre. Alege un model in functie de afinitatile tale si in functie de atmosfera pe care doresti sa o creezi cu ajutorul lor.

Lampa solara ascunsa dupa un ghiveci cu flori

Amenajarea cu lumini a gradinii sau teraseiPozitionate si in alte locuri precum scari sau pe marginea aleilor din curte, pot avea acel impact vizual minunat. Nu doar cu lampi solare puteti crea acea atmosfera de basm ci si cu becuri care au un consum redus de electricitate. Poti alege lampi suspendate, lampadare sau lampioane, cu forme geometrice sau cu modele clasice.

Treptele si aleile sunt cele mai accesibile pentru iluminat

Amenajarea cu lumini a gradinii sau teraseiCele mai la indemana pentru accesorizat cu lumini sunt treptele si aleile. Poti instala lumini de poteca sau felinare pe stalpi. Le poti amplasa si in apropierea plantelor pe care doresti sa le pui in valoare inclusiv noaptea.

 

In plus:

  • Daca vrei sa iei masa pe terasa, lumina trebuie sa fie putin cernuta si pusa la o distanta suficienta de masa pentru a evita atragerea insectelor.
  • In cazul in care ti-e teama ca iluminatul ar putea sa incarce foarte mult factura la energia electrica, solutia este sa alegi niste lampi solare cu LED, care stochează energia razelor solare pe timpul zilei si emana o lumina difuza noaptea.
  • Poti evidentia obiecte cum ar fi o statuie sau o fantana utilizand spoturi cu LED care vor indrepta lumina spre ele.

Acum nu mai ramane decat sa iti pui imaginatia in joc si sa faci din gradina sau terasa ta un adevarat joc de umbre si culori doar folosind diferite corpuri de iluminat!

Lasă un răspuns