Cum sa alegem prosoapele potrivite

 

Probabil ca ati visat sau aveti deja o locuinta draguta, primitoare, cu accesorii care sporesc confortul si ofera caldura & intimitate.  De multe ori neglijate, prosoapele constituie unul din accesoriile de baza, ce pot schimba rapid atmosfera, atat in baie cat si in  bucatarie, daca stim sa le combinam cu alte elemente decorative din incapere. Astazi, Atria va sare in ajutor cu cateva sfaturi practice, pentru alegerea prosoapelor potrivite!

Cum alegem prosoapele:

–          Calitatea unui prosop este data de timpul de uscare si de capacitatea de absorbtie.

–          Prosoapele din bumbac sunt mai rezistente pe termen lung, iar in plus sunt mult mai prietenoase cu pielea noastra. Persoanele cu piele sensibila sau cu alergii beneficiaza cel mai mult de pe urma unui prosop de bumbac moale si catifelat, care nu irita pielea. Prosoapele din fire sintetice, desi sunt mai ieftine, au calitati absorbante mai slabe si se deterioreaza mai repede la spalari repetate.

–          Calitatea unui prosop de bumbac depinde si de tesatura : cu cat este mai deasa, cu atat prosopul are o calitate mai buna.

–          Indiferent de modelul de prosop preferat, simplu, cu textura sau cu bordura care le confera un aspect elegant, un prosop de bumbac gros este totdeauna o alegere buna si economica pentru baia voastra. Este recomandat sa achizitionati  prosoape separat pentru corp si pentru fata si sa le folositi ca atare.

–          Pentru prosoapele de bucatarie calitatea materialului si timpul de uscare sunt elemente cheie, pentru ca tocmai umezeala este mediul de dezvoltare al bacteriilor.

Cum intretinem prosoapele

 

 

 

–          Inainte de prima folosire, prosoapele se spala in masina de spalat, intr-un program scurt, la o temperatura scazuta (30 grade C).

–          Dupa ce ati folosit un prosop de baie, nu il puneti in cosul de rufe, pentru ca ar putea sa se mucegaiasca, va prinde miros statut si poate imbacsi celelalte rufe.

–          Prosoapele de bucatarie se spala mai des, la temperaturi de peste 70 de grade Celsius, pe un program de spalare de minim o ora, folosindu-se pentru pentru igienizarea lor Vanish sau otet alb.

–          Nu se spala prosoapele impreuna cu articole de imbracaminte care au fermoare, capse, deoarece acestea pot deteriora fibrele prosoapelor.

–          La spalare, adugati in cantitati reduse si balsam de rufe, pentru a le mentine textura pufoasa.

–          Prosoapele de baie se spala separat de celelalte rufe, la temperaturi ridicate, dar cu putin detergent, pentru ca trebuie doar igenizate.

–          Daca nu sunt bine clatite, prosoapele vor ramane cu detergent printre fibre si vor prinde miros. Se recomanda asadar un program de clatire suplimentara.

–          Prosoapele nu se usuca direct in bataia soarelui, deoarece tesatura se va decolora, fibrele se vor deteriora, iar prosopul va deveni rigid si aspru. Cel mai indicat este sa se usuce pe balcon sau terasa.

O utilizare si intretinere corecta va asigura prosoapelor voastre o folosinta de lunga durata. Prosoapele in culori calde, cu un design modern (motive geometrice, motive florale, combinatii abstracte), sunt cea mai buna alegere pentru accesorii de baie si pot fi, in acelasi timp si cadouri practice pentru cei dragi. 🙂

 

 

Lasă un răspuns