Cum sa dai jos tapetul simplu si usor

Indepartarea tapetului este unul dintre pasii mult amanati de cei care inca au acasa camere cu tapet de hartie pe pereti. Afla ca nu e chiar asa de greu de dat si jos si ca dureaza foarte putin daca stii cum. Noi ti-am pregatit cativa pasi despre cum sa dai jos tapetul cat simplu si usor.

Indepartarea tapetului

Inainte de toate, ai nevoie de urmatoarele:

  • O sticla cu pulverizator
  • Un capacel de balsam de rufe sau detergent de vase
  • Apa calda
  • Racleta de metal sau un cutit lung cu lama lata
  • Prosoape de hartie
  • Pungi de plastic
  • Carpe din microfibra care nu lasa scame

Pune balsamul in sticla cu pulverizator, iar apoi umple sticla pana sus cu apa calda.

Prizele si intrerupatoarele trebuie sa le acoperi cu pungi pentru a nu intra apa in ele si a scurt circuita instalatia. Apoi pulverizeaza solutia pe peretele cu tapetul si lasa sa se inmoaie 15 minute. Odata inmuiat, desprinde tapetul din partea de jos si trage usor in sus pentru a desprinde fasia de tapet uniform pana in tavan.  Repeta procedeul pentru fiecare bucata de tapet.

In cazul bucatilor de adeziv ramase pe perete, pulverizeaza solutia preparata si lasa sa stea 10 minute. Apoi razuieste reziduurile cu rascleta de metal.

La final, dupa ce ai indepartat tot tapetul, pregateste intr-o galeata mare o solutie cu detergentul de vase si apa fierbinte. In aceasta inmoaie carpa de microfibra si apoi spala peretii.

Lasa peretii sa se usuce timp de o zi, iar apoi poti sa aplici alt tapet sau vopsea.

Ai dat jos vreodata tapetul? Care au fost provocarile intampinate de tine? Spune-ne si noua in comentarii mai jos!

11 thoughts on “Cum sa dai jos tapetul simplu si usor

  1. Tapetul de fibra de sticla de desprinde de pe perete la fel ca si cel obisnuit. Dar pentru a-l inmuia ca sa vina mai usor jos e nevoie sa respectati instructiunile de pe produs. Dar avantajul tapetului din fibra de sticla este ca poate fi vopsit in orice culoare de pana la 10 ori. Prin vopsire, acesta capata o textura deosebita si protejeaza peretele mai ales in zonele de contact.

  2. Am avut in bucatarie tapet din hartie ..mam chinuit o zi intreaga ..dupa ce lam dat jos dupa ore intregi ..mam apucat sa spal pereti ..imi ramasese numai lipici de la tapet ..la cat neam chinuir sotul a spus k nu o sa mai faca nicodata lucrul asta sa ia tapet din hartie care ere lipici .. 🙂 .voi ce ne sfatuiti sa facem ..avem copil mik de 2 ani ..zugravim ap de maxim 3-4ori pe an..si in bucatarie si dormitor ..

  3. Instructiunile din articol sunt pentru tapetul de hartie.
    Fiecare tip de tapet vine cu intructiuni de montare / dat jos. Va recomandam sa luati legatura cu magazinul sau furnizorul tapetului ca sa va spuna cum il puteti da jos.

  4. Asa este in 2 ore am rezolvat un perete si nu a necesitat vopsire din nou,peretele a ramas impecabil,daca ai lavabila cat de cat buna

  5. Să pui alt tapet peste tapet de hârtie merge?vreau să-mi redecorez sufrageria, si să-mi schimb si tapetul, aș dori cât mai simplu sa nu fac mare deranj.

  6. Buna, Gabbi! Nu recomandam sa pui tapet peste alt tapet, indiferent din ce materiale sunt. Pentru un rezultat final optim, tapetul vechi trebuie dat jos si peretele curatat de eventualele urme de adeziv, iar apoi, pe peretele curat, se poate aplica noul tapet.

  7. Buna, Doina! Iti recomandam sa il dai jos, iar apoi sa vopsesti. Altfel, risti sa cojeasca vopseaua de peste tapet si sa arate urat.

Lasă un răspuns