Cum sa obtii un decor la moda?

Asa cum am promis, revin la trendurile anului 2011 in materie de textile pentru amenajari, de data aceasta dintr-o perspectiva practica. Saptamana trecuta am descris tendintele, dar haide sa vedem ce inseamna ele pentru decorul casei tale.

Prosoape mov

Prosoape mov

Moda 2011 pentru baie – cauta anul acesta prosoape si halate mov, adauga decoratiuni de baie din ratan si sfoara bruta sau din ceramica cat mai putin prelucrata, si baia te va relaxa in totalitate si te va umple de energie.

Moda 2011 pentru bucatarie – de ceva vreme omenirea a inceput sa isi intoarca privirea inapoi, sa se indeparteze de materialele sintetice si sa redescopere valoarea materialelor naturale. Anul acesta se arata a fi punctul culminant al acestei tendinte, care se defineste mai bine ca niciodata: fetele de masa si servetele din bumbac, cu broderii simple si culori neutre (crem si bej), se asorteaza cu draperii din bumbac cu broderii asemanatoare.

Fata de masa

Fata de masa

Daca ti-a suras tendinta descrisa ca Sobriety, mai exact Luxul Minimal, atunci o sa iti placa propunerea noastra: foloseste materiale pastelate, naturale (bumbac, in) pentru a crea aranjamente de fereastra stil austriac – vor fi exact accentul chic de care are nevoie decorul simplu, axat pe utilitate.

Moda 2011 pentru dormitor – lasa texturile naturale sa te mangaie si sa te relaxeze: lenjerii de pat de bumbac, simple, crem, sau cu motive naturale, aranjamente de fereastra din materiale in acelasi ton cald si natural, cuverturi din materiale naturale.

Covor Shaggy

Covor Shaggy

O alta abordare a tendintelor actuale poata fi obtinuta prin combinarea culorilor vesele, dar niciodata stridente, cu texturi cat mai apropiate de natura: imitarea pietrelor este in mare voga anul acesta, iar in materie de covoare stilul shaggy, covoarele latoase (sau „spaghetti”), se potriveste cel mai bine pentru a obtine efectul cautat. De fapt, efectul acestor covoare este transpus mai departe si in alte obiecte de decor, cum ar fi pernele.

Moda 2011 pentru perdele si draperii – si acum ajungem la intrebarea cea mare: ce perdele si draperii se poarta in 2011? Ei bine, anul acesta acesta stilul Serenity descrie cel mai bine sectiunea de perdele – albul transparent, cu modele din texturi lucioase, dar tot albe, domina colectiile anului 2011. Acest tip de perdele se potrivesc perfect cu draperiile din aceleasi colectii – materiale naturale, culori calde, pastelate, cu broderii simple.

Perdele albe

Perdele albe

Texturile care iti aduc aminte de fetele de masa ale bunicii, materialele din fibre naturale, culorile vesele dar cuminti, fara stridenta, forme care imita natura – anul acesta este anul lucrurilor simple.

Daca ai o personalitate mult prea efervescenta pentru a te multumi cu serenitatea si utilitatea, stilul Wilderness este exact ce iti trebuie: foloseste imitatia formelor naturale, texturi salbatice, de blana, crengi, frunze, pietre, obiecte din cureluse de piele, tapet cu forme din natura, sfori – toate acestea te pot ajuta sa creezi un decor 100% pe placul tau, si perfect incadrat in stilul 2011.

Lasă un răspuns