Curatenia in noul an: 3 trucuri ca sa ai mereu casa ordonata

Inceputul unui nou an mereu ne inspira sa ne punem in practica planurile si promisiunile pe care ni le-am facut. Dupa obisnuita relaxare de dupa sarbatori, iata ca suntem plini de energie si nu mai prididim sa dam curs tuturor proiectelor pe care le-am planificat.

Cu atatea pe cap, cine mai are chef sa faca ordine si curatenie generale si sa petreaca ore in sir (daca nu zile) decongestionand locuinta?

Daca nu vrei ca perspectiva urmatoarei curatenii sa te sperie sau sa te intristeze, astazi avem pentru tine cateva trucuri care te vor ajuta sa pastrezi in permanenta casa curata, ordonata, si libera de lucruri inutile.

1. Elibereaza-te de hartii

curatenie 1Hartiile imprastiate pe mese, dulapuri, birouri si prin sertare ne dau senzatia ca nu vom mai termina curatenia niciodata si ca ne vom bloca in permanenta in astfel de detalii. Cel mai simplu lucru din lume este sa te eliberezi de sub povara hartiilor 15 minute in fiecare saptamana.

Arunca toate ciornele si biletelele, reclamele, cataloagele, revistele, ziarele, si foile expirate si depasite ca termen. Incepe noul an cu o curatenie generala in sertarul cu facturi si acte din 2017 care nu iti mai trebuiesc. Odata ce ai eliberat casa de hartii, petrece 10-15 minute in weekend si arunca toate hartiile inutile care s-au strans de-a lungul saptamanii.

2. Desparta-te de lucruri

curatenie 2Sigur ca dulapurile si sifonierele tale sunt pline de haine pe care le porti cu regularitate si haine de care ai cam uitat sau pe care le pastrezi pentru ca s-ar putea sa ti se potriveasca sau sa redevina la moda la un moment dat. Cu cat casa ta este mai aglomerata de haine (pentru ca dressing-ul deja geme), cu atat o sa fii mai frustrat si mai sufocat. Ia un sac si inspecteaza-ti cu sinceritate dulapurile si sifonierele.

Pune in sac toate hainele pe care nu le-ai mai purtat de cel putin doi ani si toate hainele care nu iti mai vin. Doneaza hainele unei asociatii sau unei familii nevoiase si te vei simti mult mai bine. La fel, treci si prin celelalte dulapuri. Unele prosoape, fete de mese, lenjerii de pat, cuverturi, sau carpete parca nu mai sunt in cea mai buna forma, nu-i asa?

Doneaza-le celor care au nevoie de ele si elibereaza-ti spatiul. Uite o ocazie buna sa iti cumperi setul de prosoape noi pe care ai pus ochii acum cateva zile! Poti face aceasta operatiune de cateva ori pe an stiind ca gestul tau le va aduce bucurie si confort unor oameni mai putini norocosi ca tine, iar tu te poti bucura de mai mult spatiu liber.

3. Degajeaza bucataria

curatenie 3De cele mai multe ori casele noastre au nevoie de ordine mai mult decat de curatenie. Una dintre cele mai dezordonate incaperi este, desigur, bucataria, asa ca ar trebui sa incepi de aici. Priveste-o cu un ochi critic si decide sa arunci tot ce nu iti mai trebuie, tot ce este expirat, si tot ce a stat nefolosit de mult prea mult timp. O astfel de operatiune iti va oferi ca rezultat un uimitor de generos spatiu in care poti plasa toate celelalte lucruri care stau imprastiate in bucatarie.

Priveste-ti si blatul cu suspiciune: chiar trebuie sa stea pe blat toate acele electrocasnice, ustensile, accesorii si decoratiuni? La fel ca in cazul hartiilor, petrece cateva minute pe saptamana eliberand blatul de toate lucrurile lasate pe el. Vei vedea ca ai o casa mult mai spatioasa, mai luminoasa, mai putin dezordonata. Altfel te apuci sa faci curat cand stii ca vei termina repede si eficient ca sa iti poti vedea de proiectele tale!

Tu ce alte trucuri mai folosesti pentru a-ti mentine casa ordonata si spatioasa? Ai si alte sfaturi sa ne dai acum la inceput de an?

Lasă un răspuns