Da tonul ambiantei cu modelul potrivit de fototapet!

Fototapetul nu este numai un element decorativ foarte la moda, ci si preferatul designerilor de interior atunci cand vine vorba despre crearea unei tematici anume si a unei ambiante speciale. In functie de modelul de fototapet folosit, casa ta poate capata un aer minimalist, industrial, retro, vesel si simpatic sau romantic.

Astazi ne vom concentra asupra catorva stiluri diferite de fototapet si vom vedea cand si cum se potrivesc ele pentru a obtine design-ul dorit si atmosfera care sa te faca sa te simti mereu acasa.

1. Modele florale de fototapet

Modele florale de fototapetDesign-urile care insotesc acest tip de fototapet acopera o paleta larga de modele, culori si motive, fiecare jucand un alt rol in constructia decorului unei case.

Fototapetul floral poate crea cu usurinta un perete-accent care sa unifice schema de culori a camerei, sa atraga privirile si sa devina elementul central al incaperii in combinatie cu mobilier si accesorii in culori neutre, pale. Un astfel de fototapet floral cu model supradimensionat este potrivit camerelor decorate in stil minimalist, largi si bine luminate.

Regula folosirii unui astfel de fototapet este eliminarea altor elemente decorative care sa aglomereze spatiul din punct de vedere vizual.

Fototapetul floral poate fi utilizat cu succes in orice incapere, infrumusetand si dand vitalitate unui perete gol de pe hol, unui colt / coloane din dormitor, bucatarie sau sufragerie. In functie de modelul ales si schema de culori, fototapetul floral se potriveste oricarei case, fiind in general utilizat pentru a crea o ambianta vesela, placuta, colorata si indrazneata.

2. Modele urbane de fototapet

Modele urbane de fototapetAcest tip de fototapet vine si el cu diverse modele si utilizari. Unii specialisti considera fototapetul urban ca fiind acel fototapet ce infatiseaza peisaje urbane sau reprezentari ale acestora. Cu toate acestea, alti designeri includ in aceasta categorie si acel tip de fototapet de tip caramida aparenta, beton nefinisat, piatra naturala, lemn sau reprezentari industriale mai mult sau mai putin abstracte ce se potrivesc locuintelor cu design contemporan.

Fototapetul urban, indiferent de modelul ales, da unei camere un ton minimalist si foarte modern. De obicei se foloseste in sufragerii de mari dimensiuni, in camerele utilizate ca birou sau spatii de petrecere a timpului liber, dotate cu bar de exemplu.

3. Fototapetul peisaj

 Fototapetul peisajAvand in vedere versatilitatea acestor tipuri de fototapet precum si bogatia de culori si imagini, peisajele pot fi utilizate pentru a crea un perete-accent in orice incapere. De obicei se aleg peisaje exotice, in nuante calde, vesele, pentru a crea o atmosfera de relaxare si reverie. Cele mai la moda sunt peisajele inspirate din insule exotice, plaje sau orase celebre prezentand o arhitectura deosebita.

Acest tip de fototapet poate juca un rol decorativ intr-o sufragerie, in dormitorul principal sau chiar in camera copiilor, inlocuind totodata si nevoia de a introduce piese de arta intr-o camera. Aceste adevarate tablouri supradimensionate “leaga” decorul unei camere prin culoare, contrast, textura, adancime sau senzatia de miscare, facand toti privitorii sa se simta transportati pentru cateva clipe intr-o vacanta de vis.

Tu ce fel de fototapet ti-ai alege pentru locuinta ta? Ce ambianta ai vrea sa creezi si cum s-ar potrivi un fototapet floral, urban sau de tip peisaj in design-ul pe care ti-l doresti?

Lasă un răspuns